Cascina Radice Barbaresco "Nibbio"
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Fjerkræ, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Oksekød, Simret
- Kalvekød, Simret
- Gris, Simret
- Oksekød, Grillet
- Gris, Grillet
- Smagstype: Tørre og markante
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Nebbiolo
- Årgang: 2020
- Vinnummer: 1000767
Om vinen
Hvis Barolo er kongen af Piemonte, er Barbaresco så absolut dronningen.
Disse fantastiske vine bliver altid lavet på Nebbilo druen, der er den absolutte konge drue i Piemonte. Vinen er lavet på den lille vingård Cascina Radice, der har rødder helt tilbage til 1890 hvor de første stokke blev plantet. Vingården og de tilhørende marker, ligger ved byen Moasca.
Vores sommerliers bedømmelse:
"Farven er flot rød, Duften er intens, kompleks og fyld med noter af frugt og svampe. Smagen er tør og klassisk for Barbaresco. Eftersmagen er kompleks og dejlig, fyld med frugt, svampe og et hint af hvid peber.”
Det er den oplagte vin til retter med vildt, okse eller lam.
Om producenten
Cascina Radice har rødder tilbage til 1890 hvor de første stokke blev plantet. Vingården og de tilhørende marker, ligger ved byen Moasca.
De første mange år havde gården "kun" Barbera vinstokke at arbejde med. efter som de "kun" lavede Barbera vine de første ca. 50-60 år, fik de oparbejdet en ekspertise i denne drue og regnes idag for en af de bedste Barbera producenter.
Men som tiden gik, blev gården mere og mere berømt. I takt med den stigende efterspøgelse på vinene, var de i stand til at opkøbe mere jord. Der laver gården idag også et væld af gode vine, herunder selvfølgelig en masse Barbera, men også Barbaresco og Barolo.