Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Grand Veneur, Alain Jaume “Les Miocène” Økologisk, Châteaneuf-du-Pape AOC

2021 Grenache
Frankrig Rhône Châteaneuf-du-Pape
Robert Parker
93 / 100
Domaine Grand Veneur, Alain Jaume “Les Miocène” Økologisk, Châteaneuf-du-Pape AOC
-21%
Robert Parker
93
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 80 kr. pr. fl.

379 kr. pr. flaske 299 kr. pr. fl. ved 6 fl.
379 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Lam, Stegt
  • Kalvekød, Stegt
  • Oksekød, Stegt
  • Oksekød, Grillet
  • Fjerkræ, Stegt
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
 • Smagstype: Kraftige og krydrede
 • Region: Rhône
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 70% Grenache noir, 20% Syrah & 10 % Mourvèdre
 • Årgang: 2021
 • Alc. procent: 15% %
 • Vinnummer: 0052522017
Domaine Grand Veneur, Alain Jaume “Les Miocène” Økologisk, Châteaneuf-du-Pape AOC

Om vinen

Enestående Châteauneuf-du-Pape fra en af de absolutte mestre, Alain Jaume, fra Domaine Grand Veneur, der tidligere har modtaget 100 Point af 100 mulige (af Robert Parker), for netop en af deres Châteauneuf-du-Pape vine.

Domaine Grand Veneur Alain Jaume “Les Miocène” er fremstillet på de klassiske og traditionelle druesorter for Rhône og Châteauneuf-du-Pape; Grenache Noir, Syrah og Mourvèdre.

Druerne er dyrket økologisk og stammer fra Jaume familiens parceller i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, hvor jordbunden er domineret af mineralitet fra rød/brune Galet roulés, sten, der danner et lag ovenpå den dybe ler.

Efter høst sorteres og afstilkes druerne i hånden, hvorefter de knuses, presset og gennemgår en  lang skind-maceration inden gæring. 

Vinen lagres tilslut i betonkar og på gamle egetræstønder i 12-14 måneder.

Dette skaber kort og godt en fremragende  Châteauneuf-du-Pape, der kan nydes nu, efter et par timer på karaffel eller gemmes i mange år. 

Oplevelsen
I glasset er vinen intens og meget mørk rubinrød i farven. 

Duften nærmest vælter op af glasset, og er fyldt med frugt, cedertræ, nelliker og peber, toppet op med lidt timian. 

Smagen er fyldig og kraftfuld med rigdom af volumen, frugt og elegance med noter af moden mørk frugt, fra brombær og solbær til blommer og sorte kirsebær, der forenes med friske urter, peber og cedertræ, i en fyldig, elegant og fantastisk lang eftersmag.

En stor Châteauneuf-du-Pape, der viser alle terroirets karakteristika på den mest elegante og luksuriøse vis. 

Vin & Mad
Det perfekte match til kødfulde og fyldige retter, såsom braiserede retter med lam, okse eller vildt a la harer/kanin, samt rødt oksekød med kraftfuld sauce og julemiddagen med andesteg, brunede kartofler, rødkål og brun sovs.  

Om producenten

Domaine Grand Veneur er en af Rhône-dalens mest berømte vingårde, der blandt de få, har fået 100 point af den amerikanske vinguru Robert Parker, for deres enestående vin fra Châteauneuf-du-Pape. 

Vingården er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen, i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, hvor paven ifølge fortællingen, i det. 14. århundrede lov sit nye slot bygge, thi det han var så betaget af vinen herfra. 

Og med rod i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, der fik navn efter pavens nye slot, har JAUME-familien dyrket vin siden 1826, hvor Domaine Grand Veneurs officielle historie kan spores tilbage til og familien plantede de første vinstokke.

Domaine Grand Veneur, blev med navn, dog først officielt etableret i 1976 af 5. generation af vinbonde familien Alain og blot tre år senere i 1979 overtog Alain Jaume og Odile Jaume, Domaine Grand Veneur og navnet Alain Jaume, blev en del af vingården. 

Blot et halvt årti senere i 1986, eksperimenterede Alain Jaume, med at lagre nogle druesorter på nye, franske egetræsfade, som måske den første ejendom i hele Châteauneuf-du-Pape.

På denne tid ejede Jaume familien blot 4,5 hektar vinstokke i Châteauneuf-du-Pape og var forud for sin tid. 

Siden 2015 har Domaine Grand Veneur, Alain Jaume været drevet af 6. generation, af familien Jaume, og vinmarkerne er vokset til 90 hektarer, der strækker sig fra Condrieu, Saint-Joiseph og Crozes-Herimitage appelationerne i nord til Cairanne, Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras, Gigondas, Lirac, Rasteau, Tavel og Ventoux i syd.

Vinmarkerne i Domaines Grand Veneur, Clos de Sixte og Château Mazane dyrkes efter den økologiske landbrugsprotokol og vinmarkerne har været certificeret Agriculture Biologique siden 2012.

Familien Jaume har i de seneste årtier fremstillet vin for andre vingårde, hvor blot navnet Alain Jaume fik lov til at pryde flasken.