Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Tyskland

Stort udvalg af kvalitetsvine fra hele Tyskland !

De seneste 20 år har vinproduktionen i Tyskland gennemgået en dramatisk udvikling, hvor man har haft fuld fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Dette gør, at Tyskland i dag hører til i den abolutte elite, når det kommer til friske, tørre og elegante hvidvine. Vinene er mineralske og har ofte en smag af citrusfrugter. Derudover har man lært at lave kvalitetsrødvine med mere saft og frugt end det tidligere har været tilfældet. Læs mere...

Filter
 

Vinmarker med varierende undergrund

De tyske vinmarker er anlagt dramatisk med stejle skråninger, der løber langs kendte floder som Rhinen, Mosel og Nahe. Desuden varierer undergrunden i stor stil, hvilket præger de tyske vine.

 

Perfekt balance mellem sukker og syre

Vinmarkerne i Tyskland ligger blandt de nordligste i verden, der fremstiller kvalitetsvine. Den perfekte balance mellem sukker og syre opnås i de meget solvarme år. Det betyder dog, at druerne modnes sent, men Tysklands let kølige klima gør, at de ikke bliver overmodne, så syren i en tysk vin bibeholdes.

 

Stor udskiftning blandt de mest plantede druesorter

I Tyskland bliver der benyttet omkring 135 forskellige druesorter, hvor de 100 benyttes til hvidvin, og de 35 til rødvin. Dermed er Tyskland, hvad man kan kalde en hvidvinsnation. Der har været mange udskiftninger i toppen af de mest plantede druesorter. Eibling var længe den mest plantede, men i dag er den ikke engang på top 10-listen. Silvaner blev senere hen den mest populære, men blev ligeledes overgået af Müller-Thurgau, som er en særlig højtydende druesort. Riesling dominerer i dag og har gjort det siden midten af 1990’erne.