Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Sancerre Rouge, Franck Millet

2018 Pinot Noir
Frankrig Loire Sancerre

Sancerre Rouge, Franck Millet

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 60,00 DKK pr. fl.

159,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
219,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Kalvekød, Stegt
 • Smagstype: Bløde, saftige og frugtrige
 • Region: Loire
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Pinot Noir
 • Alc. procent: 12,5 %
 • Vinnummer: 11908
Sancerre Rouge, Franck Millet

Om vinen

Lad os slå det fast med det samme, denne vin noget af en sjældenhed, den er desværre meget svær og få fat i. For der laves meget lidt, men det smager fantastisk.

Loire dalen nordfrankrig, er kendt for flere berømte vine, men en står over dem alle; Sancerre,

Der laves ca. 22 millioner flasker Sancerre i regionen om året. 17 Millioner af disse er hvide, 3 Millioner er røde mens ca. 2millioner flasker er lavet som rose. Alt hvid Sancerre skal laves på Sauvignon Blanc vindruer, mens rosé og rød skal laves på Pinot Noir druen.

Denne lille vingård har været i familiens eje i 3 generationer, og i 1999 overtog sønnen, Franc Millet driften, sammen med sin hustru Betty.

Vingården råder over 23 hektar jord, her laves der Sancerre i tre afskygninger, den klassiske hvide, samt en lille smule rød og rosé. vinene er meget efterspurgte og ca. 70% af vinene bliver brugt på restauranter, i Frankrig.

Det efterlader ikke meget til eksport, men vi får 1 palle rød Sancerre til Danmark om året, så det er om at slå til, mens vi har nogen. Vinstokkene der leverer druer til denne herlige vin, står på marker med en jordbund præget af granit og kalk i undergrunden.

Druerne håndplukket og gennemgår et meget nænsomt pres, herefter gøres mosten på temperatur kontrollerede ståltanke. Vinen gennemgår nu en Malolaktisk gæring, hvorefter 50% af mosten hældes på egetræsfade.  

Den nænsomme brug af fade, giver noget power til vinen, men uden at fadet dominere smagen.

Nyd dette herlige vin vildt og kalv, eller evt. kraftige oste.

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere