Antiche Terre Venete ”Vigna” Valpolicella Ripasso Superiore, DOC Valpolicella
Spar 30 kr. pr. fl.
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Kalvekød, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Pasta, Kogt
- Risotto, Kogt
- Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
- Region: Veneto
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 80% Corvina & 20% Rondinella
- Årgang: 2021
- Alc. procent: 12% %
- Vinnummer: 10017171
Om vinen
Antiche Terre Venete ”Vigna” Valpolicella Ripasso Superiore er en blød, fyldig og bemærkelsesværdig elegant Valpolicella Ripasso Superiore.
Et mesterværk i harmoni, skabt af to familier, der har dyrket vin i flere generationer mere end ét århundrede!
Valpolicella Ripasso adskiller sig fra en almindelig Valpolicella, da mosten, efter traditionen, gennemgår en anden gæring, efter at være tilsat skindet fra Amarone, der stadig er gennemblødt i Amarone-vinen. Dette tilføjer yndefuld fylde og kompleksitet til vinen.
For at blive klassificeret som ”Valpolicella Superiore”, skal vinen lagres i mindst 12 måneder på egetræsfade og have et minimum alkoholindhold på 12 %.
Antiche Terre Venete ”Vigna” Valpolicella Ripasso Superiore er fremstillet på de klassiske Valpolicella druesorter; Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella, fra vingårdens stejle terrasser af vinmarker i Valpantena i hjertet af Valpolicella.
Druerne dyrkes økologisk og efter bæredygtige principper, herunder at druerne høstes i hånden, som vore forfædre.
Høsten foregår i midten af september, hvorefter de presses nænsomt og gennemgår en 10 dage lang maceration.
Efter endt gæring adskilles mosten fra drueskin og frø, inden de hviler i rustfri stålkar, indtil mosten hældes på Amarone-vinens skind, hvor den hviler i 4-5 dage.
Til slut lagres vinen på egetræsfade i 12 måneder inden den tappes i det tidlige forår.
Oplevelsen
Dette skaber en bemærkelsesværdig flot og harmonisk Valpolicella Ripasso Superior, med fylde, kraft og rigdom af frugt, der forenes med dybde og yndefuld elegance.
Duften er intens, aromatisk og charmerende dyb, med frugtige noter af solmodne blommer, røde kirsebær, mørk chokolade, kaffebønder og tobak.
Smagen er blød, elegant og voluminøs, med masser af mørk frugt, fra brombær til sorte kirsebær (og kirsebærsten) til solbær, svesker og solmodne blommer, der forenes med røde kirsebær, jordbær og varme krydderier af kaffe, kakao og tobak, i en lang flot afslutning.
Vin og Mad
En perfekt ledsager til retter med grillet rødt oksekød, kalv og buk, fyldige og cremede pastaretter, retter med svampe, som svamperisotto, samt modne fast oste.
Serveres ved 16-18C grader
Om producenten
Antiche Terre Venete er en ældre vingård, hvis historie går tilbage til begyndelsen af 1900-tallet og er forbundet med hele to vindyrkende familier.
Vingården er beliggende nær byen Verona, i Valpantena i Valpolicella distriktet, som strækker sig gennem en dal, øst for Verona, i vinregionen Veneto, hvor stejle terrasser af vinstokke pryder landskabet.
Historien om vingården Antiche Terre Venete tager sin begyndelse med Vittorio Sancassasi, der allerede i starten af 1900-tallet, dyrkede vinmarker og oliventræer på sin jord i Valpantena i hjertet af Valpolicella.
Og Vittorios kærlighed til sit land var så stærk, at al energi gik på at dyrke markerne, vinstokkene og oliventræerne i Valpantena.
En kærlighed, der nu er vandret fra generation til generation, fra hans søn Sergio til nevøen Luciano, der i dag driver vingården i samarbejde med familien Degani, der også har dyrket vin i generationer, i hjertet af Valpolicella.
Efter at have mødt Degani-familien opstod ideen om at forene deres passion under ét navn: Antiche Terre og siden har familievirksomheden udviklet sig som regionens visitkort.
Antiche Terre Venete strækker sig i dag over 50 hektarer af vinmarker, der gror på de stejle terrasser i dalen øst for Verona og primært er beplantet med de lokale druesorter; Corvina Veronese, Corvinone, og Rondinella.
På vingården arbejdes der efter økologiske og bæredygtige principper, med respekt for landskabet og miljøet, herunder at høsten udføres i hånden, som vore forfædre.
Vingården, der ligger midt i vinmarkerne, blev genopbygget for nogle år siden og er i dag stort set drevet af solenergi.
I gamle den underjordiske kælder lagres Antiche Terre Venetes vine i store egetræsfade på 5.000 liter og 170 små egetræsfade.