Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Gamba Amarone della Valpolicella Classico " Le Quare"

2015
Italien Veneto Valpolicella
Vinavisen

Gamba Amarone della Valpolicella Classico " Le Quare"

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 70,00 DKK pr. fl.

199,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
269,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Veneto
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Corvina 50%, corvinone 30%, rondinella 10%, molinara 10%,
  • Vinnummer: 784564548
Gamba Amarone della Valpolicella Classico " Le Quare"

Om vinen

STOR smagsoplevelse, intet mindre. Druerne til denne fantastiske enkeltmarks Amarone kommer fra en enkelt mark, der ligger i 300 meters højde på en bakketop. Marken er sydvendt og får perfekt soleksponering hele dagen. Vinstokkene er over 30 år gamle. Dette giver et lavere høstudbytte pr. hektar, men også druer med en mørk og fyldig smagskoncentration.

Druerne bliver håndplukket i slutningen af september efter kraftig selektering, hvor man udvælger de bedst modnede druer, tørrer dem i 120 dage, hvor 30-50% af vandet fordamper, og efterlader en stor fylde og smagskoncentration i hver enkelt drue.

Efter en temperaturkontrolleret gæring, lagrer vinen først 1 måned på ståltanke og herefter 2 år på egefade.

 

Vores sommerliers bedømmelse: 

”Mørk tæt farve med et lille skær. Vinens duft fylder næsen med mørke frugtnoter og vanilje. Smagen er koncentreret opulent og fyldig, og man finder tydelige noter af svesker, blommer og solbær smukt parret med hindbær og krydderier. Eftersmagen er meget fyldig og vedvarende”.

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Mad og vin

Her er vinen du bare kan nyde mens du tænker over livet i godt selskab, men også går fantastisk til kraftige retter med stegt kød. Simreretter eller retter med svampe på tallerkenen er også meget velkomne.”

Om producenten

En af de helt store, i meget lille skala.

Gamba er i de senere år blevet anerkendt som en af de absolut bedste, når det kommer til Amarone vine i topkvalitet. Fælles for deres vine er meget små produktioner og tårnhøj kvalitet.

Azienda Gamba ligger højt på en bakke i det usandsynligt smukke Valpolicella. I den lille by Marano, så højt oppe at man tror man er kørt forkert. Ikke at det er højt som i bjergene, men man kører og kører af små, meget snævre veje og pludselig åbner landskabet sig, og Gamba´s marker ligger foran og ser så flotte og velplejede ud.
Gamba er overleveret fra far til søn gennem generationer og er nu i kompetente hænder hos Giovanni, Giuseppe og Martino Aldrighetti.

Dette familiedrevne firma ser efter alle de forskellige produktionsfaser, fra selve plantning af vinstokke til forarbejdning af druerne, vinen produktion og aftapning proces.

Gården strækker sig ud over 6 hektar vinmarker plante på terrasser på de rullende bakker i hjertet af Valpolicella klassisk vin voksende område,ved cirka 300 meter over havets overflade.
Mange dansker besøger Gamba hver eneste år og brøderne giver dem et stort indblik i hvor nuanceret lagringen er, også hvorfor der kommer så mange flotte amarone fra Gamba.

Gamba’s vine har opnår top placeringer på VIN ITALY hvert år, og AMARONE CAMPADEL har ligget i TOP 10 på smagningen de sidste 3 år. Amarone Campedel har netop modtaget 19/20 point i Decanter, det anerkendte engelske vinmagasin.

 

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere