Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domini Veneti Amarone Classico 'Vigneti di Jago'

Cantina Negrar 2015
Italien Amarone Valpolicella

Domini Veneti Amarone Classico 'Vigneti di Jago'

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 80,00 DKK pr. fl.

369,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
449,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Vildt - løbende/flyvende, Simret
  • Oksekød, Grillet
  • Kalvekød, Grillet
 • Smagstype: Fyldige
 • Region: Amarone
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Corvina, Corvinone og Rondinella
 • Alc. procent: 16 %
 • Vinnummer: 1000770
Domini Veneti Amarone Classico 'Vigneti di Jago'

Om vinen

Domìni Veneti er Cantina di Negrars topvin fra enkeltmarker, og denne velkomponerede og helt igennem håndlavede Amarone er ingen undtagelse. Druerne er de klassiske, nemlig Corvina, Corvinone og en smule Rondinella fra ekstremt lavtydende vinmarker omkring Jago, hvor planterne dyrkes på stejle terrasser med sydøstlig eksponering i ca. 250 m højde. Udbytterne hører til områdets absolut laveste, hvilket også tilskrives den høje gennemsnitsalder på vinstokkene samt Jagos unikke beliggenhed. 

Om producenten

Domìni Veneti er Cantina di Negrars topvine fra enkeltmarker, og denne velkomponerede og helt igennem håndlavede Amarone er ingen undtagelse. Druerne er de klassiske, nemlig Corvina, Corvinone og en smule Rondinella fra ekstremt lavtydende vinmarker omkring Jago, hvor planterne dyrkes på stejle terrasser med sydøstlig eksponering i ca. 250 m højde. Udbytterne hører til områdets absolut laveste, hvilket også tilskrives den høje gennemsnitsalder på vinstokkene samt Jagos unikke beliggenhed. Høsten blev naturligvis foretaget ved håndkraft, og de bedste og sundeste druer blev herefter lagt på stråmåtter til tørring i mindst 120 dage. Denne "appassimento-metode" opkoncenterer sukkerstofferne og med boytitis-svampens tilstedeværelse ændres også vinens duft- og smagsprofil afgørende. I februar presses de tørrede druer og vinificeres i ca. 35 dage, hvorefter selve modningen af vinen finder sted i små 225 liters franske Allier og Nevers-fade i 24 måneder. Et års yderligere flaskelagring fuldbyrder kunststykket inden vinen endelig opnår sin frigivelse til salg. Vinen er stabiliseret med æggehvider og er hverken kuldebehandlet eller filtreret og præsenterer sig magtfuld, dybsort med voldsom koncentration og komplekse aromaer af urter, krydderier og moden frugt og alligevel bløde tanniner i et særdeles harmonisk helhedsudtryk, hvor de godt 16,5% alkohol på forunderlig vis ikke synes dominerende. Ved tålmodig flaskelagring tilkommer de tertiære aromaer med læder, skovbund og en mere volatil stil, mens vinen i dens unge år har skruet helt op for volumen-knappen. Domìni Veneti Amarone Vigneti di Jago er velegnet til de voldsomme simre-retter, til blodigt hårvildt og ikke mindst oste af Parmesan-typen.

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere