Josep Masachs Cava Mas Fi, Alkoholfri Cava Brut, Penedès Catalonien

Vinfakta
- Vintype: Cava
-
Anbefalet til:
- Gris, Grillet
- Fjerkræ, Grillet
- Fisk, Grillet
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Dampet
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og fyldige
- Region: Catalonien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Xarello, Macabeo og Parellada.
- Årgang: NV
- Alc. procent: 0,0 %
- Vinnummer: 10000307

Om vinen
Josep Masachs Cava Mas Fi, alkoholfri Cava Brut er en skøn, sprød og frisk tør Cava uden alkohol.
Vinen er fremstillet på de traditionelle Cava-druesorter: Xarel-lo, Macabeo og Parellada fra familien Masachs 42 hektarer i hjertet af Penedés.
For at skabe denne alkoholfri Cava fremstilles vinen på normalvis og druerne får lov til at gære. Først der efter dealkoholiseres vinen, hvilket kan gøres efter flere forskellige metoder.
Dette skaber en yderst elegant og sprød Alkoholfri Cava med lige så fine frugtige og aromatiske noter, sprød mineralitet, fylde og fine bobler, som Mas Fi Cava med alkohol.
Oplevelsen
I glasset strågul farve med fine, elegante og vedvarende bobler.
Duften er aromatisk, ren og frugtig med noter af blomster, citrus, grønne æbler og eksotiske frugter.
Smagen er tør, sprød og frisk med samme frugtige noter fra duften, behagelig syre, flotte vedvarende bobler og en lang skøn eftersmag af velsmag.
Vin og Mad
Oplagt som aperitif, med også et godt match til fiske- og skaldyrsretter som; hvidvinsdampede blåmuslinger Moules Mariniéres, grillet middelhavsinspireret fisk og håndpillede rejer med brød og mayo, samt grillede grøntsager, friske sommersalater, lyst kød og faste oste.
Serveres ved 8-10C grader
Om producenten
Josep Masachs er et ældre vinhus, vis vinproduktion kan spores mere end 100år tilbage i tiden til 1920, hvor grundlæggeren Josep Masachs opkøbte sine første vinmarker i området Vilafranca del Penedés og i de første årtier udelukkende producerede stille vine.
Den første mousserende vin eller Cava, der dengang kaldes Champán or Xampany, blev først skabt i 1950, hvor den fik navnet Les Cabanyes og familiens emblem på flasken.
Med tiden opkøbte Masachs flere hektarer af vinmarker, beliggende ved det historiske Sant Pau-bjerg, et område, som er kendt for stor landskabsrigdom og varieret jordbund.
Vinhuset Josep Masachs drives i dag af 4. generation og er stadig beliggende i hjertet af Cava “hovedstaden ”Penedés, hvor vindyrkning kan spores tilbage til romerne og Cava produktion til den sene del af 1800-tallet.
Vinmarkerne strækker sig over 42 hektarer, hvor vinstokkene gror i 400 meters højde, hvilket tilføjer elegante mineralske noter til vinene.
Josep Masachs er i dag mest berømt for netop husets Cava, der fremstilles i flere stilarter og serier, og anses som værende blandt de 5 bedste producenter af Cava i Penedés området.