Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Joostenberg, - Chenin Blanc, Paarl (Øko)

Joostenberg 2017 Chenin Blanc
Sydafrika Paarl
Joostenberg, - Chenin Blanc, Paarl (Øko)
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
130 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Ikke på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Dampet
    • Fisk, Rå
    • Skaldyr, Dampet
    • Skaldyr, Rå
    • Skaldyr, Grillet
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Paarl
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Chenin Blanc
  • Årgang: 2017
  • Vinnummer: 1001001
Joostenberg, - Chenin Blanc, Paarl (Øko)

Om vinen

En dejlig mineralsk og frisk hvidvin fra den økologiske vingård Joostenberg i Paarl.  Lavet af Winemaker Tyrrel Myburgh der også er involveret i MAN Family.

Vores Sommeliers smagsbedømmelse

Frugtige nuancer af lime, citron, grønne æbler og pære. Eftersmagen er mineralsk med fremtrædende noter af flint. Let og velafbalanceret med et højt syreniveau og lav sødme. En dejlig frisk og sprød smagsoplevelse.

 

Om producenten

Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.

Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende "terroir" i vinene.

Denne skønne hvidvin er overvejende produceret på Chenin Blanc (87%) med et lille skud Viognier på 13%. Begge druer er håndhøstet samtidig og gæret sammen. Efter 8 måneder på kvaset er vinen tappet på flaske.

Serveringtemperaturen bør ikke overstige 9 grader.