Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Rosso de toscana, Rossetti

Italien Toscana
Luca Maroni
95 / 100

Rosso de toscana, Rossetti

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 35,00 DKK pr. fl.

74,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
109,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Smagstype: Tørre og markante
  • Region: Toscana
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 90% Sangiovese, 10% Merlot
  • Vinnummer: 9784651321
Rosso de toscana, Rossetti

Om vinen

Der er ikke mange områder i verden, der byder på mere velsmag end Toscana. Med et overflødighedshorn af gode oste, olier, trøfler og fantastiske vine, er dette stedet for livsnyderen, der elsker sol og velsmag.

Men i de senere år, har prisen for top Chianti, Supertoscanere og god Brunello de Montalcino, taget nogle kraftige spring opad. Tenutta Rossetti’s Rosso de Toscana er et aldeles fremragende køb, vinen er lavet af Italiens mest vindende vinfamilie (læs mere længere nede) og denne herlige vin, har da også vundet et utal af priser og gode anmeldelser, her er bare to af dem:

95 Point ved Luca Maroni, Italiens svar på Robert Parker.

Sølvmedalje ved Mundus vini

Og meget mere

De her er en saftig og vellavet Rosso de Toscana med perfekt balande mellem syre, tanin og frugt. Simpelthen et fremragende køb, intet mindre.

Vinen laves på 90% Sangiovese og 10% Merlot.

Vores sommerliers smagsbeskrivelse:

”Rubinrød farve med lilla kanter, Vinen har en dejlig duft der er domineret af bær, med hints af blomster og hvid peber. Smagen er fyldig og saftig, igen domineret af skovbær, med noter af hvid peber. Eftersmagen er behageligt lang og saftig.”.

 

Om producenten

Et imponerende CV

Folkene bag denne vingård er ingen ringere end den nærmest sagnomspundne Farnese Group.

Farnese blev valgt til Italiens bedste producent i både 2016, 2017 og 2019 af den italienske vinguru Luca Maroni. I løbet af de sidste 10 år, har de fået ikke mindre end 70 guldmedaljer og har været hyppig ”gæst” på Winespectators liste over de 100 bedste producenter i verden.

Tenutta Rossetti

Beliggende i hjertet af Toscana, har denne eminente vingård, gennem de senere år gennemgået en modernisering, så den i dag fremstår fuldt renoveret med de absolut bedste produktfaciliteter med kapacitet til at koldgære, lagre og tappe vin. Her er lagt vægt på kvalitet, hvilket tydeliggøres ved, at vinene har fået helt op til vanvittige 97 Point ved Luca Maroni, og vingården er tidligere kåret til årets bedste producent ved Mundus Vini.

Et magisk landskab

Det historiske Toscana har været afgørende for, hvordan man producerer vin i hele verden, og med god grund. I dette bjergrige landskab har man perfektioneret sine lokale vine i over 1000 år.  Med passion og nidkærhed for vin samt gode oste og charcuteri, har man frembragt en bred portefølje af nogle af verdens absolut bedste vine: Chianti, Brunello de Montalcino og ”Super Toscanere” bare for at nævne nogle.

Sangiovese er den altoverskyggende røde drue i Toscana. Den klassiske variant SKAL være rygraden i alt Chianti og alt Brunello de Montalcino skal laves 100 % på dens ”lillebror” Sangiovese Grosso.

Ud over Sangiovese Grosso, dyrkes der en hel del Merlot og Cabernet Sauvignon. Dette er et relativt nyt fænomen og danner grundlag for ”Super Toscaner-vinene”.

De hvide druer i området udgør samlet under 1000 hektar og er ledet af Vermentino og Trebbiano de Toscana, samt lidt Malvasia og Vernaccia de San Gimignano.

 

 

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere