Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Langhe Nebbiolo Piazzo

2016 Nebbiolo
Italien Piemonte
Robert Parker
90 / 100

Langhe Nebbiolo Piazzo

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 59,00 DKK pr. fl.

110,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
169,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Lam, Stegt
  • Gris, Simret
  • Oksekød, Stegt
 • Smagstype: Tørre og markante
 • Region: Piemonte
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Nebbiolo
 • Vinnummer: 0045232017
Langhe Nebbiolo Piazzo

Om vinen

Nebbiolo-druen er Piemontes stolthed, her lavet af en af de absolutte pionerer inden for området. Piazzo var de første, der så mulighederne for at dyrke vin på skråningerne i Langhe. En fantastisk vin til kraftige retter med kød og evt. svampe.

Denne dejlige vin bliver lavet på omhyggeligt udvalgte druer, fra marker ved San Rocco Seno d’ Elvio i Piemonte.

Vores sommerliers bedømmelse:

Klassisk mørk vin med brune nuancer i den ellers flotte røde farve. Duften er fyldt med mørk frugt, peber og noter af svampe. Smagen er fyldig med frugtige nuancer, der bliver flot underbygget af hvid peber. Flot glas vin der bør nydes med mad.

Om producenten

Piemonte er en af de absolut bedste vinområder i verden. Her lever man for god mad og god vin. Området er tæt belagt med gode små vingårde, der nidkært dyrker vindruer. Den alt dominerende drue er Nebiolo, men her lavet også små produktioner af Chardonnay, Roero og merlot, samt den berygtede Moscato d’Asi.

 

Historien om Piazzo starter I udkanten af byen Alba, i Piemonte, i 1960’erne.

 

Armando Piazzo og Gemma Veglia, der begge var børn af 2 lokale vinavler familier, blev gift og startede deres eget eventyr, ved at invistere I et område, som ingen dengang så muligheder i, nemlig Langhe.

Selv om området er relativt berømt i dag, kladte de lokale Langhe for ”La Malora”, som betyder ruinen, simpelthen fordi det var en ødemark, som man ikke regnede for noget.

Her plantede de marker til med Nebiolo, druen der ligger ryg til alle de store Barolo vine. Henover de næste mange år, dyrkede man jorden nidkært og opkøbte mere og mere jord.

 

I 1982 kunne man så frigive den første Barbaresco. I midten af 8’erne overtog deres børn gården og i 1985 kunne man frigive den første Barolo.

I dag er 3. generation i gang med gården, men familens gamle ordsprog gennemsyre alt hvad man gør ”se mod fremtiden, men hold benene plantet på jorden”.

 

Med det i mente, ønsker man altid at udvikle og være fremsynet, men stadigt med respekt for traditionerne.

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere