Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Weingut Markus Schneider “Alte Reben” Riesling, Pfalz

Weingut Markus Schneider 2021 Riesling
Tyskland Pfalz
Weingut Markus Schneider “Alte Reben” Riesling, Pfalz
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
259 kr. pr. flaske 229 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Dampet
    • Skaldyr, Grillet
    • Skaldyr, Stegt
    • Skaldyr, Kogt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Pfalz
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Riesling
  • Vinnummer: 1000055
Weingut Markus Schneider “Alte Reben” Riesling, Pfalz

Om vinen

Markus Schneider “Alte Reben” Riesling, 2021 er en flot, lækker og sprød enkeltsortsvin fremstillet udelukkende på den tyske druesort Riesling, fra Markus Schneiders vinmarker i Ellerstadt, Pfalz.

Alte Reben betyder gamle vinstokke. Druerne til denne vin kommer fra 40 år gamle vinstokke - nogle af vingårdens ældre Riesling vinstokke, som er plantet i jordbund af løss, ler og muldjord på kalksten.

Druerne håndhøstes ved fuld modenhed, hvorefter de hurtigt bliver transporteret til huset kælder og presses. Druerne gæres i rustfri ståltanke, hvor de efter endt gæring, ligger med gærresterne i nogle måneder. 

Dette er med til at skabe Markus Schneider “Alte Reben” Riesling, 2021, en flot tysk Riesling med generøs fylde, flot karakter med aromaer af blomster, petroleum, eksotiske og grønne frugter - Klassisk og formidabel tysk Riesling!

Oplevesen

Vinen er tør, elegant og klassisk med forførende og udtryksfuld duft med aromaer af blomster, ananas, citron græs, pære, stikkelsbær, strejf af petroleum og mineralitet.

Smagen er blød, elegant og generøs med fin syre og volumen med noter af eksotisk mango og melon, og mandel og smør, der smelter smelter sammen med de klassiske og aromatiske grønne Riesling noter, som grønne æbler og stikkelsbær i en skøn harmoni med fin lang afslutning med saltet mineralsk karakter, fra den ler- og kastens domineret jordbund. 

Vin & Mad tips

Nyd den tempereret ved 8 - 10°C grader og gerne til retter med lyst kød, Charcuteri, modne fast oste og i særdeleshed fiske og skaldyrsretter, såsom retter med laks, skindstegt hvidfisk med jordskokkepuré, pasta med muslinger og urter, samt forårets klassiker: Fjordrejer med hvide asparges og sauce hollandaise eller mousseline. 

Om producenten

Vingården Markus Schneider blev grundlagt i 1994 af Markus Schneider selv, som er vokset op i den lille landsby Ellerstadt, der kendetegnes ved vinmark efter vinmark og vingård efter vingård, støder op mod hinanden og strækker sig så langt øjet rækker.

I denne myriade af vinstokke og vingårde, ligger Markus Schneiders vingård og vinmarker også, og til at begynde med strakte vinmarkerne sig blot over 1 hektar.

Den gamle vingård, i hjertet af Pfalz, blev oprindelig købt af Markus’ fader, Klaus Schneider, som en gave til sin søn, der blot have et ønske i livet - at dyrke vin!

I årene forinden lærte Markus erhvervet som vinbonde i nabolandsbyen, på den berømte tyske vingård Dr. Bürklin-Wolf og kort efter i 1994, grundlagde Markus vingården, ved at omlægge sine forældres vindyrkning, der indtil da blot havde produceret druer, men ingen vin, til en vingård, hvor den første vin blev tappet, i eget navn. 

I dag, knap 3 årtier senere strækker vinmarkerne sig over 92 hektarer og vingården er vokset til internationel størrelse. 

Og trods alle traditioner forbundet med tyske vine og druesorter af tysk oprindelse, var fokus i denne gamle vingård, i begyndelsen centreret omkring en forkærlighed og stil for de klassiske vine fra Bordeaux.

Flere af Markus Schneider’s rødvine er fremstillet på druesorter som; Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, dem af østrigsk oprindelse; St. Laurent og Blaufränkisch, samt Cabernet Dorsa og Cabernet Mitos, der trods deres ikke tysk-klingene navn eller umiddelbare forbindelse til tysk vin, oprindeligt blev skabt på et drueavlsinstitut i Weinsberg, i vinregionen Württemberg i Tyskland, i begyndelsen af 1970’erne. 

Cabernet Mitos og Cabernet Dorsa er begge en blå druesort, der ifølge traditionen anvendes til rødvin.

Cabernet Mitos er en krydsning mellem de to druesorter Blaufränkisch og Teinturier du Cher, som trods oprindelse nærmest ikke eksisterer, i den del af Tyskland og ej heller forbindes med Tyskland og vin herfra. 

Cabernet Dorsa er en krydsning mellem de to druesorter Blaufränkisch og Dornfelder, som til gengæld, trives i både den hjemstavn Württemberg, samt Rheinhessen og hos Markus Schneider i Pfalz. 

Markus Schneider skaber desuden også fremragende rødvine, efter mere tysk tradition, på druesorterne Spätburgunder(Pinot Noir) og Blauer Portugieser, samt delikat rosévin, Mousserende og sprøde hvidvine på Weissburgunder(Pinot Blanc), Grauburgunder(Pinot Gris), Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling. 

Kvaliteten på disse unikke druer kan kun opnås, ved først at udvælge de rette lokationer, hvor de enkelte druesorter trives bedst. Dernæst høste på det rigtige helt tidspunkt og siden skabe vinen med kærlighed og helt efter kunstens regler i vingårdens kælder. 

I 2003, knap et årti efter at have tappet den første vin i eget navn, blev Markus Schneider, udråbt som den bedste nye vinmager af det anerkendte Tyske magasin ”Feinschmecker” - og igen, blot få år senere i 2006, af det ansete Franske magasin ”Gault Millau”.

I dag anses Weingut Markus Schneider som en af de bedste og mest anerkendte vinproducenter, ikke blot i Tyskland - men i hele verden.

Om Pfalz
Pfalz er en af de sydligste beliggende, største og vigtigste af Tysklands 13 vinregioner, kaldet Anbaugebiete og lød indtil 1990’erne navnet Rheinpfalz.

Vin regionen inddeles i to underområder, kaldet Bereiche - Mittelhaardt-Deutche Wienstrasse i nord og Südliche Wienstrasse i syd.

Beliggende mellem Haardt-bjergenes skovbeklædte kæde og Rhinen-flodens bredder, løber Pfalz regionen langs floden, i 85 kilometer af uafbrudte vinmarker, der forbinder 130 idylliske vinbyer, mellem den historiske by Worms i nord og helt til den franske grænse, hvor Alsace tager sin begyndelse i syd.

Her kan de allerførste hentydninger af vindyrkning, spores tilbage til fund af keltiske grave år 550 f.Kr., i Laumersheim og Bad Dürkheim. 

Allerede i det 8. århundrede bliver mere end 100 vin-landsbyer nævnt, mens de første vingårdes navne dukkede op i det 12. og 13. århundrede. 

Enkelte vingårdes navne er den dag i dag bevaret.

Pfalz er kendt for sin historiske vinavl, domineret af sprøde hvidvine og gamle vinhuse, der ofte helligere sig skabelsen af af tyske top-vine, skabt på Riesling-druen.

Og de fineste Riesling vine, er altid blevet skabt omkring, og i hjertet af af byerne Wachenheim, Kallstadt, Bad Dürkheim, Ruppertsberg, Diedesheim og Forst, hvor flere af de bedst klassificerede VDP marker også ligger.

I det seneste årti, har Pfalz dog været i rivende udvikling og skaber ej blot Riesling vine i verdensklasse, men også den tyske mousserende vin sekt, der dog ofte også er skabt på kongedruen Riesling, sprøde og mineralske hvidvine på Sauvignon Blanc druen, samt fyldige, frugtige og elegante rødvine på den tyske druesort Dornfelder og Spätburgunder, der er synonym med den Burgundiske Pinot Noir.

Overordnet set, er de Burgundiske druesorter – Spätburgunder (Pinot Noir), Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris), blevet mere dominerende, i de senere år og spiller nu også en rolle, som den tyske Müller-Thurgau, Kerner, Silvaner, Scheurebe, Gewürztraminer, Blauer Portugieser og selvfølgelig Riesling, gør.

Alle disse druesorter trives fortrinligt her, hvor Haardt-bjergene skaber ly for vind og regn i et gennemgående lunt klima, uanset årstid og jordbunden, der består af varieret kalkholdig lerjord, blandet med mergel, løss, kridt, kalksten og farvet sandsten, der i eftertragtede områder også rummer granit, porfyr og leret skifer.