Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Fantini Calalenta Rosé, Merlot, Abruzzo Italien

Fantini Wines 2023
Italien Abruzzo
Luca Maroni
99 / 100
Fantini Calalenta Rosé, Merlot, Abruzzo Italien
Luca Maroni
99
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
140 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rosévin
 • Anbefalet til:
  • Salat, Rå
  • Skaldyr, Stegt
  • Fisk, Stegt
  • Suppe, Kogt
 • Smagstype: Tørre og frugtige
 • Region: Abruzzo
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Merlot
 • Årgang: 2023
 • Alc. procent: 13,5 %
 • Vinnummer: 466587/74
Fantini Calalenta Rosé, Merlot, Abruzzo Italien

Om vinen

Prisvindende og eminent italiensk Rosévin, fra Abruzzo, der både er kåret til Italiens bedste Rosévin 3 år i træk og er af vinanmelderen Lucca Maroni også blevet rost som ”Italiens bedste Rosévin”.  

Fantini Calalenta Rosé er en tør, frisk og sprød italiensk Rosévin, i ”Provence Rosé stil”, sart lyserød med frugtige noter, udsøgt mineralitet og flot balanceret syre og elegance.

Vinen er fremstillet på druesorten Merlot, der vokser på Fantini vingårdens marker, for foden af bjergmassivet Maiella, i Abruzzo regionen, der med sin højde over havets overflade og kalkstens domineret jordbund, tilføjer vinene struktur, elegance og mineralitet.

Druerne plukkes om natten og heraf kom navnet til vinen Calalenta, der betyder ”natlig høst”.

Kort efter høsten udføres presning og herefter sekunders kort afkøling ved -1°C.

Mosten gæres dernæst ved 10°C i rustfri ståltank i 20 dage og efter en kort 30 dages lagring på bærmen (Sur Lie), på rustfrit stål, bliver vinen filtreret og til slut tappet på flaske.

Dette skaber en yderst elegant italiensk Rosévin, i ”Provence Rosé stil”, sart lyserød i farven, med udsøgte noter af sommerens bær, mineralitet og elegance.

Oplevelsen
Duften er frisk, mineralsk og domineret af rosenblade, sommerens jordbær og frisk vandmelon.

Smagen er sprød og frugtig, hvor noter af sommerbær som hindbær og jordbær, forenes i en forfriskende læskende og voluminøs krop, med velsmagende og flot velafbalanceret og intens afslutning med vedvarende og uforlignelig elegance af mineralitet.

Vin og mad
Det oplagte ”sommer-rosé-glas” på terrassen, hvis man elsker ”Provence Rosé stilens” sprøde, tørre elegance.
Men er også oplagt match til fiske- og skaldyrsretter, som grillet hvidfisk, hvidvins dampede muslinger (Moules Marinières), håndpillede rejer, grillet skaldyr og fiskesuppe ala Bouillabaisse fra Marseille i Provence, samt retter med grillet lyst kød og sprøde sommersalater med vandmelon og feta eller jordbær.

Priser/anmeldelser
Luca Maroni 2023 99 point Bedst Merlot

Guld Medalje Mondial du Rosé 2022

Sølv Medalje India Wine Awards 2022

Bronze Medalje Japan Wine Challenge 2022

James Suckling 89 point 

Om producenten

Fantini wines blev grundlagt 1994, af tre partnere Filippo, Valentino og Camillo, der drømte om at eje og drive en vingård.

Med tiden blev en vingård til mange og Farnese vini, der anses som en af italiens største og måske ældste vinhuse, til Fantini Wines.

Farnese vini er et gammelt familienavn, hvis rødder kan spores godt 1.500 år tilbage i tiden, til den sene middelalder og renæssancen, hvor de første generationer kom til og begyndte at dyrke vin.

Vingården blev grundlagt i byen Ortona, i hjertet af Montepulciano D'Abruzzo DOCG-appellationen, mellem Appenninernes tinder og Adriaterhavets brise, hvor hovedsædet stadig består, den dag i dag.

Vinmarkerne strækker sig over omkring 4.000 hektarer, 8 vinområder og flere vin-appellationer.

Fra Toscana, som den nordligste til Abruzzo og Campania. Basilicata og Puglia i syd, Sicilien og Sardinien over havet, samt to vingårde i Castilla La Mancha i den centrale del af Spanien.

Fantini Wines producerer mere end 100 forskellige vine, som laves på de bedste og nøje udvalgte druer.

Størstedelen af druerne stammer fra vingårdene i Italien og i særdeleshed fra vingårdene i Abruzzo-regionen, hvor vinene også bliver til og lagres i de smukke gamle kældre i Caldora slottet, som stammer fra den tidlige del af middelalderen.

Vine af særlig høj kvalitet, har været forbundet med Farnese vini siden slutningen af 1500-tallet, hvor det fortælles at prinsesse Margherita af Østrig, kom hertil for at gifte sig med prinsen Farnese.

Fantini Wines producerer i dag både Mousserende vine, hvid- rød- og rosévine, hvor nogle er fremstillet økologisk.