Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Zinck, Pinot Gris Terrior

Domaine Zinck 2015 Pinot Gris
Frankrig Alsace Eguisheim
Zinck, Pinot Gris Terrior
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
225 kr. pr. flaske 179 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Rå
    • Skaldyr, Rå
    • Skaldyr, Stegt
    • Fisk, Kogt
    • Fisk, Dampet
    • Skaldyr, Grillet
  • Smagstype: Lette, rene og tørre
  • Region: Alsace
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Gris
  • Årgang: 2015
  • Vinnummer: 1000216
Zinck, Pinot Gris Terrior

Om vinen

Når man snakker Alsace Pinot Gris, kan man ikke komme udenom de vine der har en smule restsukker tilbage – ikke at det er en sød vin, men med 14,4g/l kan en let og forrygende afbalanceret sødme mærkes!

Vinen er rig, tæt og mineralsk, dyrket på marker med ler og kalksten, perfekt til Pinot Gris.

Alt bliver lavet på ståltanke, hvor vinen også for lov at ligge med gærresterne i 9 mdr. for at udvikle komplexitet

Philippe vandt decanter International 2014. 

Om producenten

Domaine Philippe Zink er en topproducenterne i Alsace, og vi er vildt glade for at have dem i stald. Hans familiegård ligger i en af Alsaces smukkeste byer, Eguisheim ikke langt fra Colmar og med Vogesermassivet som baghave. De 20 hektar marker med alt fra lerede til vulkanske jorde dyrkes 100% økologisk men er dog ikke certificeret. Philippe hader al kunstig manipulation i kælderen, men foretrækker at lade vinene tale deres tydelige terroir-sprog. Derea meker dækker Kalk, ler og vulkansk aske i undergrunden, dette giver rig mulighed for at opnå vine, med stor diversitet og miniralitet i smagen. Noget der nok er medvirkende til at Domaine Zink, gang på gang bliver fremhævet for deres kvalitet, både i franske og internationale medier. Vingården blev etableret af Phillipes far i 1964 og Phillipe overtog tjansen i 1996! Alle druer bliver høstet med håndkraft, for at opnå mest mulig frisk og ren vinstil!