Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Mucyn “Les EntreCouers” Crozes-Herimitage, Côtes du Rhône

2021 Syrah
Frankrig Rhône Crozes Hermitage
James Suckling
92 / 100

Domaine Mucyn “Les EntreCouers” Crozes-Herimitage, Côtes du Rhône

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
255 kr. pr. flaske 225 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Oksekød, Stegt
  • Kalvekød, Stegt
 • Smagstype: Kraftige og krydrede
 • Region: Rhône
 • Drue: 100% Syrah
 • Alc. procent: 13% %
 • Vinnummer: 444654258
Domaine Mucyn “Les EntreCouers” Crozes-Herimitage, Côtes du Rhône

Om vinen

Domaine Mucyn “Les EntreCouers” Crozes-Herimitage er en enkeltsorts vin, skabt udelukkende på Syrah druen, helt som traditionerne foreskriver i den nordlige del af Rhône.

Druerne kommer fra de stejle skråninger med 40 år gamle vinstokke, som ligger smukt med front mod Rhône-floden i den nordlige del af Crozes-Hermitage.

Efter endt høst, afstilkes druerne uden at blive knust. De gennemgår først en kold forgæring og maceration, hvorefter en tre uger lang alkoholgæringen begynder.

Vinen lagres til slut i rustfrit stål tanke for at bevare så meget ren frugt som muligt. 

Dette skaber en utroligt flot, blød og intens Crozes-Hermitage, med rigdom af frugt, varme krydderier og fin elegant mineralitet. 

Oplevelsen
Duften er imødekommende og dyb med lag af mørke bær, som solbær og kirsebær, samt lakrids og kaffe. 

Smagen er fyldig, rund og elegant med noter af blommer, solbær og sorte kirsebær, der forenes med mokka, lakrids og chokolade, der komplimentres af fine fløjlsbløde tanniner i en lang og elegant afslutning med let mineralitet fra jordbunden.

Vin & Mad Tips
Klassisk nord Rhône på ren Syrah, er den perfekte ledsager til Boeuf Bourguignon, fyldige gryderetter, som Coq au Vin, samt retter med rødt kød, lam eller vildt med dådyr, krondyr eller braiseret kanin/harer. 
Serveres ved 16-18°C grader. 

Om producenten

Domaine Mucyn er et lille familie-ejet domaine, beliggende i Herimitage i den nordlige del af Rhône-dalen, på den østlige bred af Rhône-floden.

Selve vingården ligger blot et stenkast fra flodens bred, blandt vinmarker og abrikostræer, i en gammel kro med stalde fra slutningen af det 18. århundrede. 

Ejendommen strækker sig over 14 hektarer af vinmarker, der fordeler sig over parceller i nogle af nord Rhônes bedste appellationer: Crozes-Hermitage, Saint-Joseph og Cornas AOC.

Vinmarkerne ligner en øgruppe af små øer spredt over 25 km mellem byerne Ozon og Pont de l’Isère, og er udelukkende beplantet med de klassiske druesorter for nord Rhône: Syrah, Marsanne og Roussane.

Her gror vinstokkene på stejleskråninger med front mod Rhône-flodens bredder, i den karakteristiske jordbund af ler, sten og granit, som blev formået ved Rhône-dalens opstandelsen tre hundrede millioner år siden. 

I 2001 bosatte Hélène og Jean-Pierre Mucyn, der oprindeligt kom fra Champagne i nord, i den særprægede gamle kro og grundlagde Domaine Mucyn, ved at opkøbe ældre hektarer på vinmarker i de omkringliggende appellationer; Crozes-Hermitage, Saint-Joseph og Cornas, hvor nogle af vinstokkene i dag er omkring 40 år gamle.

Samme år blev deres første vin i eget navn og årgang lavet og flasket. 

Vindyrkningen blev fra begyndelsen udført ud fra bæredygtige, økologiske og biodynamiske principper, uden sprøjtning i vinmarkerne og arbejdet udelukkende udført ved håndkraft, som vor forældre.  

Druerne plukkes hånden og efterhånden som de vokser beskæres de meget regelmæssigt tilbage, så udbyttet får en høj koncentration og kvalitet.

Fra 2022 årgangen kunne Domaine Mucyn stolt prydes sig med økologisk certificering.   

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine