Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Clos des Jacobins - Réserve des Jacobins, Saint-Èmilion, Grand Cru Classé

Clos des Jacobins 2018 Merlot
Frankrig Bordeaux Saint Emilion
Decanter
94 / 100

Clos des Jacobins - Réserve des Jacobins, Saint-Èmilion, Grand Cru Classé

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 80 kr. pr. fl.

259 kr. pr. flaske 179 kr. pr. fl. ved 6 fl.
259 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Lam, Stegt
  • Oksekød, Stegt
 • Smagstype: Fyldige
 • Region: Bordeaux
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc
 • Alc. procent: 14,5% %
 • Vinnummer: 10009736
Clos des Jacobins - Réserve des Jacobins, Saint-Èmilion, Grand Cru Classé

Om vinen

Réserve des Jacobins er slottet Clos des Jacobins 2. vin., en enestående Saint-Èmilion vin, der afspejler appellationens klasse og finesse.

2018 er en fremragende årgang, voluminøs, silkeblød og elegant til sidste dråbe. 

Duften byder på forførende aromaer af friske urter, blommer og skovens bær og en anelse tobak/egetræ.

Smagen er blød, elegant og voluminøs, med dominerende frugtige bær noter, der forenes med velintegrerede og bløde tanniner, i en fyldig og lang elegant afslutning. 

Vin & Mad Tips
Oplagt til retter med svampe, Lam og rødt oksekød, såsom store grillede bøffer, Côte de Boeuf eller Chateaubriand, samt retter med vildt som sommerbuk, dådyr eller vildand. 

Serveres ved 16-18C grader

Om producenten

Clos des Jacobins er beliggende nær middelalderbyen Saint-Èmilion, i hjertet af appellationen Saint-Èmilion, på den famøse højre bred i Bordeaux.   

Vinslottets navn kan spores tilbage til Benediktinermunkene kaldet, Jakobinere, med skytshelgen Saint-Jacques for ordenens parisiske kloster.

På denne tid var det munkene, som dyrkede vinen fra klostrene i det meste af Frankrig, Tyskland og Europa, og Jakobinerne, der boede i udkanten af byen, dyrkede også vin på Clos des Jacobins og benyttede desuden vinslottet til at byde pilgrimme velkommen på stierne til “Santiago de Compostela”.

Slottets vinmarker strækker sig over 8,5 hektarer med den helt perfekte beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion, lige ved foden af plateauet, hvor vinmarkerne er sydvendte og jordbunden domineret af ler og kalksten. 

Her stortrives Merlot, som stadig er rygraden i vinen.

Clos des Jacobins tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion.

Slottet har i de sidste to årtier, været drevet som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. 

Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en omfattende forvandling, hvor der er foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. 

Og bestræbelserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.

Selve produktionen foregår med en koldgæring, hvor flest mulig aromastoffer udtrækkes fra druerne. 

Til slut lagres vinen i en 18 måneder lang periode på klassiske egefade, hvoraf 90% er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet.

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine