Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château La Pierriére, Castillon, Côtes de Bordeaux

2019 Merlot
Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux
Wine Enthusiast
91 / 100

Château La Pierriére, Castillon, Côtes de Bordeaux

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 66 kr. pr. fl.

155 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 1 fl.
155 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Oksekød, Stegt
  • Gris, Simret
 • Region: Bordeaux
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon & 20% Cabernet Franc
 • Alc. procent: 14,5% %
 • Vinnummer: 741321599
Château La Pierriére, Castillon, Côtes de Bordeaux

Om vinen

Château La Pierriére 2019, er en flot, blød og udtryksfuld rød Bordeaux, hvis karakter minder om den, som også afspejles i nabodistrikt Saint-Emilion.

Den er fremstillet på druesorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, hvor Merlot, helt efter traditioner for vine fra højre breden er dominerende. 

Duften er imødekommende med aromaer af friske urter og skovens bær, fra solbær og brombær til hindbær og jordbær. Smagen elegant med fylde, kraft og rigdom af frugtige noter, der forenes med silkebløde tanniner. Eftersmagen er saftig lang og behagelig.

Vin & Mad Tips
Oplagt til retter med svampe, fjerkræ, Lam og rødt oksekød, såsom store grillede bøffer, Côte de Boeuf eller Chateaubriand, samt retter med vildt som sommerbuk eller vildand. 

Det ”hemmelige” vindistrikt.
Côtes de Castillon (også kendt som Côtes de Bordeaux)er for mange danskere, et lidt ukendt territorie.
Denne lille appellation er nabo til Saint-Èmilion, hvor nogle af verdens mest berømte vine skabes.

Jordbunden og druerne minder en del om hinanden, men grundet det lidt ukendte navn, er det som regel muligt at gøre nogle helt fantastiske køb, i dette vindistrikt.

Noget denne vin er et fremragende eksempel på.

Om producenten

Château La Pierriére er et af de ældre vinslotte i Bordeaux, beliggende nær byen og Saint-Èmilion AOC på højre bredden af floden Dorgogne, der flyder sammen med Garonne i nord og danner Gironde. 

Vinslottet blev bygget på toppen af en bjergskråning i det 13. århundrede, hvorfra det fik sit navn. Slottes tårn blev dog først tilføjet i 1800-tallet, men besidder en smuk udsigt over Dordogne-dalen og klokketårnet i Saint-Emilion by.

Château La Pierriére har været i Marcillac-familien eje i mere end 400 år, siden 1607 og ejendommen strækker sig i dag over 40 hektarer af vinmarker, hvor vinstokkene er omkring 15 år gamle.

Beliggende mellem plateauet og bjergskråningerne i Castillon Côtes de Bordeaux AOC, ved siden af Saint-Emilion-appellationen.

Jordbunden er her præget af ler og kalksten, der ligger over en stenet undergrund, der giver de bedste dyrkningsforhold for Merlot-druens udtryk.

I dag ledes ejendommen af Olivier Marcillac og hans kone Christine, der fra 2000 årgangen, overtog fra sin fader, i videreførelsen af de århundrede gamle Marcillac familietraditionener både i vingården og i kældrene.

Og Olivier har i dag forenet familiens traditioner med implementering af vor tids nyeste teknikker og filosofi omkring agroøkologi, der indenfor vindyrkningen indebærer, skånsom håndtering af vinstokkene, samt plantning af træer og buske omkring vinstokkene, for at byde fugle, insekter og liv velkommen. 

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine