Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Cascina Radice Barbera “VOLÉ” Appassimento, Barbera AOC, Piemonte

2021 Barbera
Italien Piemonte
Cascina Radice Barbera “VOLÉ” Appassimento, Barbera AOC, Piemonte
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
150 kr. pr. flaske 120 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Fjerkræ, Grillet
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Grillet
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Barbera
  • Årgang: 2021
  • Alc. procent: 14,5% %
  • Vinnummer: 10001110
Cascina Radice Barbera “VOLÉ” Appassimento, Barbera AOC, Piemonte

Om vinen

Cascina Radice Barbera “VOLÉ” Appassimento en af de helt store Barbera vine fra vingården Cascina Radice.

Her har Andreas Mazzei virkelig skabt en fremragende, intens og rig Barbera, ved at forene den ædle Piemonte druesort med fremstillingsmetoden Appassimento, der tilføjer dybde, fylde, koncentration og kraftfulde frugtige noter til vinen. 

Appassimento er en ældgammel vinfremstillingsmetode, der kan spores tilbage til de gamle romere. 
Navnet Appassimento betyder “tørrede druer” og afslører dermed at vin fremstillet på tørrede druer. 

Dette skaber en flot, kraftfuld, dyb og voluminøs Barbera med rigdom af frugt og bløde tanniner. 

Oplevelsen
Mørkerød farve med violette nuancer.

Duften er skøn, betagende og forførende med frugtige aromaer fra kirsebær, blommer og vilde jordbær, med hints af friske urter, eg og tobak.

Smagen er silkeblød med kraft og fylde af intens frugt fra mørke og røde kirsebær til solmodne blommer, jordbær, brombær og svampe, der forenes på den mest elegante vis i en lang afslutning med bløde tanniner og noter af mandler, balsamico, toast, eg og tobak.

Vin & Mad tips
Et godt match til retter med rødt oksekød, rosastegt and, lam og vildt, samt retter med svampe og trøffel, såsom pastaretter eller risotto.  
Nyd den tempereret ved 16-18C grader 

Om producenten

Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.

Cascina Radice har i snart et halvt århundrede har været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.

Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.    

Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.

Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.  

Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed. 

Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.

Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes  for en af de bedste Barbera producenter.

I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle. 

Om Piemonte
I det nordvestlige hjørne af Italien, med grænse mod Frankrig, findes en af de bedste og den største vinregion i Italien, Piemonte. 

Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed nær Alperne.

Her er der blevet produceret vin siden Antikken, hvor grækerne, ifølge fortællingen, medbragte de første druer, på deres færd til Piemonte. 

Området har en stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner. 

Vinene fra denne nordlige provins er at finde, mellem Italiens mest eftertragtede og en af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vinhistorie tager sin begyndelse, var Baroloen. 

Udover Barolo er der en lang tradition med fine og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d' Alba og d'Asti, samt Dolcetto di Dogliani.

Men regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d'Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med ret kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. 

I Piemonte bliver Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion ofte indpakket i tykke tågebølger, der stiger op fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens bedste drue - Nebbiolo.

Jorden er i reglen præget af mergel, ofte blandet med sand og kalk.

Her fremstilles en myriade af fantastiske vine og provinsen er hjemsted for ikke mindre end 17 DOCG- og over 42 DOC-appellationer.