Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Parigot & Richard “Quartier Libre”, Aligoté Xtra Brut, Bourgogne AOC

2021
Frankrig Bourgogne Savigny les Beaune
Parigot & Richard “Quartier Libre”, Aligoté Xtra Brut, Bourgogne AOC
-10%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 30 kr. pr. fl.

279 kr. pr. flaske 249 kr. pr. fl. ved 6 fl.
279 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Øvrige Bobler
 • Anbefalet til:
  • Skaldyr, Grillet
  • Fisk, Grillet
 • Smagstype: Tørre og elegante
 • Region: Bourgogne
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Aligoté
 • Årgang: 2021
 • Alc. procent: 12% %
 • Vinnummer: 0104002
Parigot & Richard “Quartier Libre”, Aligoté Xtra Brut, Bourgogne AOC

Om vinen

Parigot & Richard Quartier Libre er fremstillet på druesorten Aligoté, der anses som den 2. grønne drue i Bourgogne og ofte står lidt i skyggen af Chardonnay, trods ligheder i deres personlighed. 

Begge er de sprøde, frugtige og friske, Aligoté er blot mere mineralsk, frisk og ren i udtrykket, end den besidder fylde og fedme. 

Druerne stammer fra de prestigefyldte Côte d’Or-skråninger, omkring vingården, hvor vinstokkene er mellem 20-50 år gamle og plantet i den ler og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten foregår i hånden og vinen fremstilles Méthode Traditionelle, der også anvendes i Champagne, hvor 2. gæringen sker i flasken med min. 18 måneder Sur lie (på bærmen).

Nøjagtig som min. kravene for en sprød kvalitetschampagne og dobbelt så meget som lovgivningen for Crémant De Bourgogne foreskriver. 

Vinen forbliver ufiltreret efter degorgering. 

Oplevelsen
Dette skaber en flot Mousserende vin fra Bourgogne i ren Champagne stil og kvalitet!
Mere ren, sprød, levende og mineralsk i udtrykket.

Duften er frisk og imødekommende med aromatiske noter af stikkelsbær, æbler, hvide blomster og citrus. 

Smagen forfører med renhed og rigdom af frugt fra grønne æbler og frisk citrus til eksotiske hvide stenfrugter, der forenes i en flot og elegant eftersmag med lette toastede nuancer og finesse af mineralitet. 

Vin & Mad tips
Bobler og druesorten Aligoté er lækker som aperitif, men også en oplagt partner til fiske-og skaldyrsretter, som Østers, Blinis med stenbidderrogn, grillet fisk, hummer, krabbe og rejer, samt sushi og modne fastoste på komælk.

Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Domaine Parigot & Richard er et lille ældre familie-ejet vinhus, beliggende i den lille vinby Savigny-lés-Beaune, på Bourgogne's Côte d'Or skråning, i lille side-dal nær mellem Beaune og Pernand-Vergelesses. 

Parigot & Richard er et lille Bourgogne hus, der i mere end ét århundrede har fremstillet Crémant De Bourgogne og Mousserende vine, efter samme metode, stil og kvalitet som dem fra Champagne, og stræbt efter at blive de dygtigste i området, der ellers forbindes med flotte og elegante røde og hvide Bourgogne vine. 

Vinhuset blev grundlagt i 1907 af Émile Parigot, der under navnet Vins Mousseux Émile Parigot, begyndte at producere og sælge mousserende vine i eget navn. 

I 1920 blev hans eneste datter Louise Parigot og hendes mand Gaston Richard en del af vinhusets drift og de udråbte sig selv som mousserende vinmagere midt i en traditionel vinfremstillings-landsby. 

Vins Mousseux Émile Parigot, flyttede til adressen rue du Jarron i Savigny-lés-Beaune, hvor det stadig har til huse den dag i dag. 

Navnet Parigot & Richard kom dog først til med børnebørnene Bernard og Guy Richard i 1952, der på samme tid og frem til 1975 hjalp med udviklingen af appellationen Bourgogne Mousseux fra 1943, som siden blev til Crémant de Bourgogne A.O.C i 1975.

I dag drives Parigot & Richard af 5. generation og ejendommen råder over 12 hektarer beplantet med druesorterne Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. 

Vinmarkerne ligger omkring vingården på de prestigefyldte Côte d’Or-skråninger, hvor det udsøgte druemateriale kommer fra både flade marker og skråninger omkring Savigny-les-Beaune, og vinstokkene gror i en ler og kalkstens domineret jordbund. 

Dette giver mulighed for at lade hvert terroir bidrage med sin karakter i de forskellige Crémant og mousserende vine, samt de forskellige druesorter og deres personlighed.

Parigot & Richard fremstiller i dag, 8 mousserende vine med hver deres karakter og personlighed, fra terroir, de udsøgte druesorter og fremstillingsmetoden, der kvalitetsmæssigt kan måle sig med Champagne og nogle af verdens fineste mousserende vine. 

Høsten foretages altid nænsomt i hånden, vinene fremstilles efter Méthode Traditionelle og lagrer min. 18 måneder, ligesom de flotteste kvalitetschampagner, i Champagne, og dobbelt så meget som loven foreskriver for Crémant De Bourgogne.