Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Corte delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore

NV
Italien Veneto Valdobbiadene
Corte delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
139 kr. pr. flaske 119 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Prosecco
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Veneto
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Glera
  • Årgang: NV
  • Vinnummer: 56465131556
Corte delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore

Om vinen

Forfriskende bobler fra lille kvalitetsproducent. Prossecco kan inddeles i flere forskellige kvalitetskategorier. Den absolut bedste er Prosecco Valdobbiadene Superiore, denne vin er præcis sådan en. Det kan du læse mere om i bunden.

Der findes bobler i alle afskygninger; Spumante Prosecco og meget mere. Fælles for dem alle er, at de laves både i topkvalitet og i elendig kvalitet. Corte della Calli er en lille kvalitetsproducent, der ligger vægt på forfriskende bobler med elegant syre og velsmag.

Denne flaske Prosecco laves efter alle kunstens regler, ned nidkær opmærksomhed på kvalitetten af druerne i marken.

Når man laver Prosecco Valdobbiadene Superiore, er der en række kvalitetskrav man skal leve op til: man må ikke have for højt udbytte pr. hektar, for ikke at pine jorden. og for at have bedre kvalitet i de druer man så faktisk har. Alle druer skal vokse i et lille bakket område mellem de 2 byer Conegliano og Valdobbiadene. Dette områder er det klart bedste til dyrkning af Glera-druen, der bruges i denne vin.

Efter selektering af druerne, presses og koldgæres de i ståltanke, der er temperaturkontroleret. Alt sukkeret får lov og gære ud, så man har masser af friskhed og stort set ingen sødme.

Resultatet er et rigtigt dejligt glas bobler, fremragende til skaldyr eller bare som et glas i godt selskab.

Vores sommerliers bedømmelse: 

”Farven er flot gylden, duften er let og frisk med tydelige noter af tropisk frugt, sat sammen med roser og akacie. Smagen byder på flotte noter af æble, banan, ananas og mineralske toner. Dejlig forfriskende eftersmag” 

 

Vin og mad:

"Prøv disse friske bobler som aperitif eller sammen med skaldyr. Alle retter hvor der er citrus eller lime på tallerkenen, er også et godt match. Vinen matcher også lette retter, fiskeretter, kanapeer og snacks rigtig fint."

Om producenten

Corte della ligger I det smukke Treviso område i Veneto. Man er dedikret til at udvikle lækre bobler, der i stor stil bliver brugt på de lokale restauranter i området.

HVAD ER PROSECCO?

Selve navnet bliver brugt 1. gang i 1593 af en engelsk historiker ved Navn Fynes Morison. Vinen er lavet om mange gange siden og bliver første gang omtalt som Mousserende i 1794. Her var det dog en meget sød vin, men de fleste prossecoer er i dag tørre og blandt andet kendt for at være hovedingrediens i Aporol Spritz og Belleni.

Der findes flere forskellige former for Prosecco, fælles for dem alle er at de skal være lavet på minimum 85% af den lokale druesort Glera, rigtigt mange Prosecco’er bliver lavet 100% på Glera. Og så skal de laves i et stort område der ligger i Veneto regionen.

Prosecco navnet stammer fra en lokal landsby, beliggende nær Trieste, der heder Prosecco.

Det absolut bedste område til produktion af denne vin, er et lille område i hjertet af Kommunen, der heder Valdobbiadene. Har man druer udelukkende fra dette lille område, og overholder nogle strenge produktions krav, må man kalde vinen for ”Prosecco de Valdobbiadene”, eller Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG.