Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Corte delle Calli Prosecco

Italien Veneto Treviso
Corte delle Calli Prosecco
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
129 kr. pr. flaske 109 kr. pr. fl. ved 6 fl.
129 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Prosecco
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Veneto
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Glera
  • Vinnummer: 12154494513
Corte delle Calli Prosecco

Om vinen

Forfriskende bobler fra lille kvalitetsproducent.

Der findes bobler i alle afskygninger; Spumante Prosecco og mange flere. Fælles for dem alle er at de laves både i topkvalitet og i elendelig kvalitet. Corte della Calli er en lille kvalitetsproducent, der ligger vægt på forfriksende bobler med elegant syre og velsmag.

Denne flaske Prosecco laves efter alle kunstens regler, ned nidkær opmærksomhed på kvalitetten af druerne i marken. Druerne vokser i den lille Treviso kommune i Veneto, ikke langt fra Gardasøen. Efter selektering af druerne, presses og koldgæres de i ståltanke, der er temperaturkontrolleret. Alt sukkeret får lov og gære ud, så man har masser af friskhed og stort set ingen sødme.

Resultatet er et rigtigt dejligt glas bobler, fremragende til skaldyr eller bare som et glas i godt selskab.

Vores sommerliers bedømmelse: 

”Lys farve med fine bobler i glasset, duften giver fine mindelser om fersken og lime. Smagen er tør, forfriskende og igen fyldt med fersken, lime og grønne æbler. Dejlig vin der er skøn og forfriskende.” 

Vin og mad:

"Prøv disse friske bobler som aperatif eller sammen med skaldyr. Alle retter hvor der er citrus eller lime på tallerkenen, er også et godt match"

Om producenten

Corte della ligger I det smukke Treviso område i Veneto. Man er dedikret til at udvikle lækre bobler, der i stor stil bliver brugt på de lokale restauranter i området.

HVAD ER PROSECCO?

Selve navnet bliver brugt 1. gang i 1593 af en engelsk historiker ved Navn Fynes Morison. Vinen er lavet om mange gange siden og bliver første gang omtalt som Mousserende i 1794. Her var det dog en meget sød vin, men de fleste prossecoer er i dag tørre og blandt andet kendt for at være hovedingrediens i Aporol Spritz og Belleni.

Der findes flere forskellige former for Prosecco, fælles for dem alle er at de skal være lavet på minimum 85% af den lokale druesort Glera, rigtigt mange Prosecco’er bliver lavet 100% på Glera. Og så skal de laves i et stort område der ligger i Veneto regionen.

Prosecco navnet stammer fra en lokal landsby, beliggende nær Trieste, der heder Prosecco.

Det absolut bedste område til produktion af denne vin, er et lille område i hjertet af Kommunen, der heder Valdobbiadene. Har man druer udelukkende fra dette lille område, og overholder nogle strenge produktions krav, må man kalde vinen for ”Prosecco de Valdobbiadene”, eller Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG.