Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Chartron et Trébuchet Crémant de Bourgogne, AOC Crémant de Bourgogne

2021
Frankrig Bourgogne
Chartron et Trébuchet Crémant de Bourgogne, AOC Crémant de Bourgogne
-26%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 50 kr. pr. fl.

189 kr. pr. flaske 139 kr. pr. fl. ved 6 fl.
189 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Crémant
 • Anbefalet til:
  • Skaldyr, Stegt
 • Smagstype: Tørre og elegante
 • Region: Bourgogne
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Chardonnay
 • Årgang: 2021
 • Alc. procent: 11,5% %
 • Vinnummer: 0078120000
Chartron et Trébuchet Crémant de Bourgogne, AOC Crémant de Bourgogne

Om vinen

Flotte, sprøde og elegante bobler fra Chartron & Trébuchet i Bourgogne.

Chartron et Trébuchet Crémant de Bourgogne er fremstillet på stille vine, lavet udelukkende på Chardonnay druer, der stammer fra vinmarkerne i Côtes de Beaune, Hautes Côtes de Beaune, Côtes de Nuits og Côtes Chalonnaise.

Jordbunden er i disse områder hovedsageligt domineret af kalksten og mergel, der tilføjes granit i den sydlige del af Bourgogne, hvilket tilføjer en renhed og mineralitet til vinene lavet på druerne herfra. 

Vinen fremstilles efter Méthode Traditionelle, som i Champagne distriktet, hvor 2. gæringen sker på flasken, efter blender af de stille vine. 

Crémant de Bourgognen lagres til slut 12 måneder inden Dégorgement, Dosage og frigivelse. 

Og resultatet er en flot, tør, aromatisk og sprød Crémant de Bourgogne. 

Oplevelsen
I glasset gylden, som nektar, med fine elegante bobler. 

Duften er aromatisk, frugtig og elegant med noter af hvide blomster, honning melon, fersken, citrus og nødder. 

Smagen elegant og forførende med friske rene og frugtige noter, af æble, melon og citrus, der forenes med let fedme af honning af nødder, samt elegante minimalistiske antydninger af sprød mineralitet. 

Vin & Mad
Oplagt til aperitif med eller uden snacks, men også er skøn ledsager til fiske- og skaldyrsretter som stegt hvidfisk, grillede rejer og pasta med friske urter og muslinger, samt retter med lyst kød, friske sommersalater og fast- og hvidskimmelsoste. 
Serveres ved 9-11C grader

Om producenten

Chartron et Trébuchet er beliggende i Puligny-Montrachet nær de berømte Côtes de Beaune, Bourgogne landsbyer: Meursault og Chassagne-Montrachet. 

Huset blev grundlagt i 1984 af Jean-René Chartron fra Domaine Jean Chartron og den lokale købmand Louis Trébuchet, som en negociant virksomhed med henblik på at sælge Bourgogne vine, der oprindeligt blot skulle komme fra landsbyen Puligny-Montrachet, men hurtigt kom til at omfatte flere berømte Bourgogne regioner. 

Ejendommens hektarer strækker sig over både Premier og Grand cru marker, og på vingården er der blevet produceret fantastiske vine siden 1859.

Chartron et Trébuchet har siden 2016 været ejet af Maison Martenot, og siden er kollektionen af Bourgogne vine fra Chartron et Trébuchet blot vokset. 

Der er dog stadig stor fokus på hvidvine fra den sydlige del af Côte d’Or; Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet, hvor det hele begyndte, og det er også vinene herfra, der har gjort Chartron et Trébuchet berømt i Frankrig og i dag resten af verden.