Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Baron Albert Jean de la Fontaine “L'Èloquente” Champagne Brut, Champagne AOC

Baron Albert
Frankrig Champagne
Wine Enthusiast
91 / 100
Baron Albert Jean de la Fontaine “L'Èloquente” Champagne Brut, Champagne AOC
Wine Enthusiast
91
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
319 kr. pr. flaske 289 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Champagne
 • Anbefalet til:
  • Smagstype: Tørre og fyldige
  • Region: Champagne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Meunier, Chardonnay & Pinot Noir
  • Alc. procent: 12% %
  • Vinnummer: 45645300
  Baron Albert Jean de la Fontaine “L'Èloquente” Champagne Brut, Champagne AOC

  Om vinen

  Når poesi kommer på flaske

  Champagne Jean de la Fontaine, er en serie af top-kvalitets Champagner, der er skabt af det anerkendte Champagnehus Baron Albert, som en hyldest til den berømte franske forfatter Jean de La fontaine og hans eventyrlige fortællinger, fabler og poesi, der har samme betydning for Frankrig, som om H.C Andersen for Danmark. 

  Jean de la fontaine serien består af fem fremragende og unikke Champagner, en Brut, en Vintage, en Blanc de Blanc, en Demi-sec og en Rosé Champagne, som er opkaldt efter fire af hans fabler/eventyr, der omhandler et dyr; Hønen, der lægger guldæg, Haren & Skildpadden, Ravnen og ræven & Løven og rotten.

  Og derfor er fablens dyr også afbilledet på flaskerne.

  Fem fantastiske champagner, der alle er lavet med det bedste drue materiale og den største nidkærhed, i jagten på god kvalitet.

  Baron Albert Jean de la Fontaine “L´Èloquente”, er opkaldt efter eventyret om Hønen, der lægger guldæg og er seriens Brut Champagne.

  En aldeles god Champagne med fremragende bobler, som er bløde og behagelig, og fyldt med velsmag.

  Champagnen er lavet på alle tre klassiske Champagne druer; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, hvor Pinot Meunier og Chardonnay er de fremtrædende og skaber en perfekt balance, og hvad der forventes af en fremragende Champagne. 

  Oplevelsen
  Flot gylden farve, der ligner din lys nektar med bobler. 

  Duften er præget af aromaer af pære, æble og røde bær. 

  Smagen er elegant med volumen og friskhed, hvor noter af æbler, pære og let toast spiller perfekt med de bløde og dejlige bobler, der afsluttes lige så behageligt og forførende som de begyndte. 

  Vin & Mad Tips
  Oplagt til fiske- og skaldyrsretter som Østers, muslinger med friske urter, pasta med muslinger og friske urter, samt grillet hummer, blinis med stenbidderrogn, modne oste og i særdeleshed den bløde Mont d'Or.
  Serveres gerne ved 8-10 grader. 

  Om producenten

  Baron Albert Champagne er et berømt Champagnehus, beliggende i i (vin)landsbyen Porteron, i distriktet Charly Sur Marne, nær byen af samme navn, som er en af de største vindyrkende landsbyer i Champagne. 

  Champagnehuset blev grundlagt, da den første kælder blev gravet, i 1946 af Albert Baron og hans kone Beatrice og samme år begyndte parret at skabe Champagne. 

  Baron familien har haft hjemme i Champagne-regionen i generationer og er ud af en familie af vinbønder. 

  Siden er Baron Albert Champagnehuset og traditionerne for fremstilling af deres Champagne gået i arv fra far Albert til sønnerne Gilbert, Gervais og Claude, og drives i dag af 3. generation, døtrene/søstrene Claire, Lise og Aline, der viderefører arv og traditioner i Champagnehuset. 

  Og de tre søstre har lagt særlig vægt på familien Barons kærlighed til naturen og bæredygtig vindyrkning, der igennem årene er blevet en integreret del af Baron Albert Champagne. 

  I april 2016 var huset blandt de første godser, der opnåede certificering for bæredygtig vindyrkning og høj miljøværdi i Champagne, ved HVE(High Value Enviromental), der blot uddeles til vingårde, der arbejder med bevarelse af natur og biodiversitet.

  Certificeringerne blev fornyet med succes i 2018, og vidner om, at husets praksis sigter mod at bevare jordbund, vand, luft og biodiversitet (fauna og flora).

  Huset er omgivet af ejendommens vinmarker, som strækker sig over 55 hektarer og prydes af nogle af områdets bedste Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier druer, der alle dyrkes efter bæredygtige principper.