Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Paul Schneider Riesling Vieilles Vignes, AOP Alsace

Paul Schneider 2021 Riesling
Frankrig Alsace Eguisheim
Domaine Paul Schneider Riesling Vieilles Vignes, AOP Alsace
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Rå
    • Fisk, Dampet
    • Skaldyr, Rå
    • Skaldyr, Stegt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Alsace
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Riesling
  • Årgang: 2021
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 1000504
Domaine Paul Schneider Riesling Vieilles Vignes, AOP Alsace

Om vinen

Flot, frisk og yderst aromatisk Riesling i topklasse, fra det historiske Alsace hus Domaine Paul Schneider i Eguisheim.

Vinen er skabt udelukkende på druesorten Riesling, fra de ældste vinstokke på Domaine Paul Schneiders egne vinmarker lige udenfor byen Colmar, hvor jordbunden er domineret af ler, sandsten og Marly-kalksten, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen.

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Domaine Paul Schneider har siden 2021 været certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’.

De gamle vinstokke tilføjer mere fylde og koncentration i vinen og skaber en yderst fyldig, cremet og aromatisk Alsace Riesling. 

Oplevelsen
Duften forfører med aromatiske noter af friske urter, blomster, æbler, citrus, nødder, honning og antydninger af petroleum. 

Smagen er fyldig, intenst, dyb og cremet med frugtig rigdom af pære, gule og grønne æbler og citrus, der forenes med eksotiske frugter, honning og nødder i en flot fedmefyldt afslutning med elegant mineralitet. 

Vin & Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter, som grillet fisk, det store skaldyrsfad med østers, krabbe, hummer og blåmuslinger, asparges og fjordrejer, retter med lyst kød som; Coq au Riesling og den traditionelle Alsace ret Choucroute med flere slags svinekød og surkål, samt modne fast oste.
Nydes ved 8-10C grader i klassiske Riesling glas

Om producenten

Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden. 

Vinhuset er beliggende den smukke gamle by Eguisheim, i en lade, der før hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace. 

I dette gamle maleriske bindingsværkshus er har vinbønder videregivet traditioner og viden indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder. 

Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet. 

I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.

Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace); Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer. 

Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.