Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Paul Schneider Riesling, Alsace AOC

Paul Schneider 2022 Riesling
Frankrig Alsace Eguisheim
Domaine Paul Schneider Riesling, Alsace AOC
-18%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 30 kr. pr. fl.

165 kr. pr. flaske 135 kr. pr. fl. ved 6 fl.
165 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Rå
  • Fisk, Dampet
  • Skaldyr, Rå
 • Smagstype: Aromatiske og tørre
 • Region: Alsace
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Riesling
 • Årgang: 2022
 • Alc. procent: 13,5% %
 • Vinnummer: 1000501
Domaine Paul Schneider Riesling, Alsace AOC

Om vinen

Domaine Paul Schneider Riesling er en frisk aromatisk og tør klassisk Alsace Riesling, fra det historiske Alsace vinhus i Eguisheim, Paul Schneider.

Den er skabt udelukkende på druesorten Riesling, fra husets vinmarker lige udenfor byen Colmar, hvor jordbunden er domineret af ler- og Marly-kalksten, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen.

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Domaine Paul Schneider har siden 2021 været certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’.

Oplevelsen
I glasset, indbydende med flot lys farve med lyse grønne nuancer. 

Duften er forførende og aromatisk, klassisk for Riesling sorten. Med noter af grønne møbler, friske urter, melon, citrus og mineralske noter af flint. 

Smagen er fyldig, elegant, tør og kompleks med et højt syre niveau og mageløs friskhed og frugtige noter af citrus, eksotiske strejf og grønne æbler, der forenes i en lang flot afslutning med elegant mineralitet. 

Vin & Mad
Oplagt match til fiske- og skaldyrsretter som det store skaldyrsfad med østers, krabbe, hummer og blåmuslinger. Retter med grillet fisk og grøntsager, asparges og fjordrejer, samt retter med lyst kød som; Coq au Riesling og den traditionelle Alsace ret Choucroute med flere slags svinekød og surkål.
Nydes ved 8-10C grader i klassiske Riesling glas 

Om producenten

Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden. 

Vinhuset er beliggende den smukke gamle by Eguisheim, i en lade, der før hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace. 

I dette gamle maleriske bindingsværkshus er har vinbønder videregivet traditioner og viden indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder. 

Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet. 

I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.

Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace); Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer. 

Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.