Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Paul Schneider Pinot Gris, Alsace AOC

Paul Schneider 2022 Pinot Gris
Frankrig Alsace Eguisheim
Domaine Paul Schneider Pinot Gris, Alsace AOC
-16%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 30 kr. pr. fl.

179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
179 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Dampet
  • Skaldyr, Dampet
  • Fjerkræ, Stegt
 • Smagstype: Fyldige og fede
 • Region: Alsace
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Pinot Gris
 • Årgang: 2022
 • Alc. procent: 14 %
 • Vinnummer: 1000502
Domaine Paul Schneider Pinot Gris, Alsace AOC

Om vinen

Klassisk, tør og aromatisk Alsace Pinot Gris hvidvin fra det historiske vinhus Paul Schneider i Eguisheim.

Vinen er skabt udelukkende på druesorten Pinot Gris, der stammer fra Domaine Paul Schneiders egne vinmarker lige udenfor byen Colmar, hvor jordbunden er domineret af ler, sandsten og Marly-kalksten, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen.

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Domaine Paul Schneider har siden 2021 været certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’.

Vinen har vundet et utal af priser, blandt andet Guldmedalje ved den årlige konkurrence Médaille d'Or Colmar, i Colmar.

En kraftfuld og herlig aromatisk, der byder på et væld af smagsnuancer. 

Oplevelsen
I glasset fremstår vinen helt intens gul i farven, skinnende og klar.

Duften er mageløs aromatisk med intense noter af blomster, citrus, gule frugter, kvæder, citrus, abrikos og nødder. 

Smagen er voluminøs, kraftfuld og frisk, domineret af de frugtige noter fra duften, som tilføjes skøn ananas, nødder og sprød mineralitet i en flot afslutning. 

Vin & Mad
Et perfekt match til fiske- og skaldyrsretter, som rejer, krabbe og stegt/grillet fisk, samt retter med lyst kød, tærter og fuglevildt, gerne med svampe.
Nydes ved 8-10C grader

Om producenten

Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden. 

Vinhuset er beliggende den smukke gamle by Eguisheim, i en lade, der før hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace. 

I dette gamle maleriske bindingsværkshus er har vinbønder videregivet traditioner og viden indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder. 

Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet. 

I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.

Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace); Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer. 

Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.