Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Paul Schneider Gewürtztraminer, Alsace AOC

Paul Schneider 2021 Gewürztraminer
Frankrig Alsace Eguisheim
Domaine Paul Schneider Gewürtztraminer, Alsace AOC
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Stegt
  • Fisk, Dampet
  • Skaldyr, Grillet
  • Skaldyr, Stegt
 • Smagstype: Aromatiske og tørre
 • Region: Alsace
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Gewürztraminer
 • Årgang: 2021
 • Alc. procent: 14% %
 • Vinnummer: 1000503
Domaine Paul Schneider Gewürtztraminer, Alsace AOC

Om vinen

Flot, tør og aromatisk Alsace hvidvin på Gewürtztraminer druen, fra det historiske Alsace hus Domaine Paul Schneider i Eguisheim.

Vinen er skabt udelukkende på druesorten Gewürztraminer, der stammer fra Domaine Paul Schneiders egne vinmarker lige udenfor byen Colmar, hvor jordbunden er domineret af ler, sandsten og Marly-kalksten, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen.

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Domaine Paul Schneider har siden 2021 været certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’.

Vinen har vundet et utal af priser, blandt andet Guldmedalje ved den årlige konkurrence Médaille d'Or Colmar, i Colmar.

En flot, fyldig og fed Gewürztraminer med sprød friskhed, behagelig syre og elegant mineralitet.

Oplevelsen
I glasset intens gul og skinnende med klare guldreflekser

Duften forførende og aromatisk med noter af blomster, hvide stenfrugter, citrus, frisker urter og kærlighedsfrugten litchi.

Smagen er rig, fyldig og dyb med frugtige noter af ananas, grønne æbler, pære, abrikos og citrus, der forenes i en lang vedvarende afslutning af honning, mandel, smør og mineralitet. 

Vin & Mad
Klassisk sprød Gewürtztraminer fra Alsace kalder på både kraftfuld thai/asiatisk mad, men også god  til retter med lyst kød, tærter og i særdeleshed modne oste, som den klassiske Alsace rødkit Münster. 
Nydes ved 8-10C grader

Om producenten

Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden. 

Vinhuset er beliggende den smukke gamle by Eguisheim, i en lade, der før hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace. 

I dette gamle maleriske bindingsværkshus er har vinbønder videregivet traditioner og viden indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder. 

Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet. 

I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.

Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace); Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer. 

Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.