Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Haut Marin “Grand Pavois” No. 8, IGP Côtes de Gascogne

2020 Gros Manseng
Frankrig Gascogne
Domaine Haut Marin “Grand Pavois” No. 8, IGP Côtes de Gascogne
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
140 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Stegt
  • Fisk, Grillet
  • Risotto, Kogt
  • Skaldyr, Grillet
  • Fjerkræ, Stegt
 • Smagstype: Fyldige og fede
 • Region: Gascogne
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Gros Manseng & Petit Manseng
 • Årgang: 2020
 • Alc. procent: 11,5% %
 • Vinnummer: 10011415
Domaine Haut Marin “Grand Pavois” No. 8, IGP Côtes de Gascogne

Om vinen

Domaine Haut Marin “Grand Pavois” No. 8 er en aromatisk og sprød hvidvin med yderst flot frugt-sødme, fra det hundrede år gamle Domaine/vinhus Haut Matin i Côtes de Gascogne i den sydvestligste del af Frankrig. 

Vinen er fremstillet på de klassiske Gascogne druesorter Gros Manseng & Petit Manseng, som høstes om natten og når druerne er lidt ekstra modne, hvilket bevarer druernes frugtige karakter og friskhed.

Ved ankomsten til vingården presses druerne under pneumatisk med nitrogen, hvorefter de gennemgår en længere maceration og lagres på bærmen (Sur Lie) i mindst 3 måneder, i rustfri ståltanke og betontanke.

Dette skaber en utrolig sprød og aromatisk hvidvin, hvor friskhed og rigdom af frugt-sødme bevares i druerne, helt til vinen er nydt.

Oplevelsen
Duften er præget af aromatiske noter af blomster, eksotiske frugter, frisk citrus og strejf af mineralitet. 

Smagen er fyldig, blød og elegant med sødmefulde noter af eksotiske frugter, der forenes med frisk citrus, kvæde og grønne æbler, samt honning i en lang, blød afslutning. 

Vin & Mad
Oplagt match til fiske- og skaldyrsretter, som grillet/stegt hvidfisk, grillet rejer og dampede muslinger, samt lyst kød og modne oste. 
Serveres ved 7-9C grader

Om producenten

Domaine Haut Marin er en mere end 100 år gammel vingård, beliggende hjertet af Bas Armagnac, i Côtes de Gascogne, nær den hellige pilgrimsvej Via Podiensis og den historiske middelalderlandsby Gondrin.

Ejendommen blev grundlagt af vinmager Jean Francois Morel, der i 1920 rejste fra Schweiz for at bosætte sig og dyrke vin i Côtes de Gascogne. 

Det begyndte med blot 10 hektarer af vinstokke, som i dag er vokset til 160 hektarer, og strækker sig over en stor del af Côtes de Gascognes smukke landskab af bakker, middelalder slotte og fascinerende, unikke og mineralske undergrund. 

Vinmarkerne er plantet i et gammelt terroir, som for millioner af år siden, var dækket af havet og jordbunden prydes derfor af gamle marine skaller og fossiler, der ses mellem vinstokkene og forenes med ler, sand, kridt- og kalksten i undergrunden. 

Druesorterne repræsenterer de grønne druer; Colombard, Sauvignon blanc, Ugni-blanc, Gros Manseng & Petit Manseng, der bruges i fremstillingen af Domaine Haut-Marins hvidvine, samt de blå druesorter; Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Egiodola & Marselan, der bruges til husets rød- og rosévine.

Vingården er i dag stadig i familiens eje og drives af 4. generation, der har forenet mere end 100 års tradition med bæredygtig vindyrkning, certificeret HVE (Haute Valeur Environnementale) niveau 3.

Denne bæredygtige tilgang forpligter at vinene fremstilles og markerne dyrkes så organisk som muligt. 

Dette indbefatter bl.a. at biodiversitet i vinmarken bevares, hvilket gøres ved at der kun bruges naturlig organisk gødning i vinmarkerne og at der bruges vand til at beskytte vinstokkene, så brugen af pesticider reduceres.

Høstenforegår på traditionel vis, men om natten og/eller tidligt på morgenen, for at bevare så mange aromatiske noter som muligt i druerne og undgå at de oxidere. 

Efter presning med nitrogen, der bevarer friskhed og aroma, gennemgår druerne en længere maceration (ligge med skindet), inden de til slut lagres i mindst 3 måneder, i rustfri ståltanke og betontanke.