Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château Suau Cadillac Økologisk, Côtes de Bordeaux

2016 Merlot
Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux
Château Suau Cadillac Økologisk, Côtes de Bordeaux
-24%
Bronze medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 51 kr. pr. fl.

210 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
210 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Lam, Stegt
  • Oksekød, Stegt
  • Braiserede retter, Simret
 • Region: Bordeaux
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon & 10% Cabernet Franc
 • Årgang: 2016
 • Alc. procent: 13,5% %
 • Vinnummer: 741321598
Château Suau Cadillac Økologisk, Côtes de Bordeaux

Om vinen

Château Suau Cadillac er en mageløs, voluminøs og intens rød økologisk Bordeaux vin, med rigdom af frugt, elegance og dybde. 

Vinen er fremstillet på de klassiske Bordeaux druesorter Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, fra familiens vinmarker i Cadillac Côtes de Bordeaux, som har været økologisk certificeret i det sidste årti. 

Vinmarkerne ligger på solskinsberigede sydøst vendte skråninger og vinstokkene gror i en ler og gruset jordbund, som tilføjer fylde, frugt og blid mineralitet til vinene.

Efter høst, afstilkes og sorteres druerne i slottets kælder, hvorefter de gennemgår en kold maceration, siden gæring på rustfri ståltanke.

Til slut lagres vinen i minimum 12 måneder på franske egetræsfade, inden den bliver flasket og frigivet. 

Dette skaber en flot, voluminøs og elegant økologisk rød Bordeaux, med frugt, blødhed og elegante noter fra fadlagringen. 

Oplevelsen
Farven er flot og mørk i glasset.

Duften forførende med aromatiske noter af friske urter, violer og egetræ, der komplimentres af røde bær, sorte kirsebær og brombær. 

Smagen er kraftfuld og voluminøs, men samtidig imødekommende, blød og elegant med noter af mørke bær, som kirsebær og brombær, der forenes i en lang flot afslutning med ristede noter af vanilje og egetræ. 

Vin & Mad
Et godt match til fyldige retter med rødt oksekød, kalv, lam og i vildt, både som rosastegt steg med kraftfuld sauce, men også til braiserede retter med fylde. 
Serveres ved 16-18C grader.

Om producenten

Château Suau er et smukt ældre vinslot, hvis historie kan spores tilbage til det 17. århundrede, hvor det tilhørte familien Suau, som også gav slottet sit navn. 

Slottet er beliggende syd for landsbyen Capian, i Côtes de Bordeaux, på højrebredden af Garonne floden, ved distriktet Cadillac Côtes de Bordeaux.

Ejendommen strækker sig i dag over 82 hektarer, hvoraf 66 hektarer af vinmarker omgiver slottet og resten gror på skråningerne af appellationen Cadillac Côtes de Bordeaux.

Château producerer rødvine, tør hvid Bordeaux og rosévin, fra appellationerne Cadillac Côtes de Bordeaux og Côtes de Bordeaux, samt en sød vin fra Cadillac Côtes de Bordeaux.

I 2008 begyndte Château Suau omlægning til økologisk landbrug og siden 2014 årgangen er alle vine blevet Ecocert-certificeret. 

I 2013 blev Château Suau desuden en del af den første sammenslutning for EMS Bordeaux-vine, der er ISO 14001-certificeret.

ISO 14001-certificering omhandler grundlæggende en certificering indenfor bæredygtighed og miljøledelse, hvor målet er at reducere produktionens indvirkning på miljøet.

Dette gøres ved at opfylde en række krav, herunder indenfor landbrugsmetoder, reducering af energiforbrug, samt sortering og genanvendelse af affald. 

Hvilket passede perfekt med vinslottets tilgang til økologisk landsbrug. 

Vingården er desuden omgivet af skove og hække, for at bidrage til at opretholde en balance mellem biodiversiteten i dyrkede, såvel som vilde landbrugsområder.

Om Côtes de Bordeaux
Côtes de Bordeaux er en yngre appellation, som blev oprettet i 2009 og dækker over distrikterne; Premieres Côtes de Blaye, Côtes de Castillon, Cadillac Côtes de Bordeaux, Côtes de Francs og Sainte-Foy Côtes de Bordeaux. 

Côtes de Bordeaux appellationen strækker sig således fra Côtes de Blaye, som er den nordligst beliggende, på Gironde flodens højre bred modsat Médoc til Cadillac Côtes de Bordeaux, som er den sydligst beliggende, på højre bred af Garonne, syd for Bordeaux by.