Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bogle Winery Rosé, Californien USA

Bogle Winery 2020
USA Californien Lodi
Bogle Winery Rosé, Californien USA
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rosévin
 • Anbefalet til:
  • Vegetar, Grillet
  • Salat, Rå
  • Skaldyr, Grillet
  • Fisk, Grillet
  • Fjerkræ, Grillet
 • Smagstype: Lette og elegante
 • Region: Californien
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Cabernet Sauvignon & Merlot
 • Årgang: 2020
 • Alc. procent: 12,5% %
 • Vinnummer: 10005391
Bogle Winery Rosé, Californien USA

Om vinen

Kåret til Best Buy i årgang 2019 og 2022 af Wine Enthusiast.

Bogle Winery Rosé, er en sprød, ren og frisk Rosévin, skabt efter traditioner og med inspiration fra de klassiske, sprøde og berømte franske Rosévine fra Côtes de Provence, i sydfrankrig. 

Vinen fremstilles primært på druesorterne Cabernet Sauvignon og Merlot, og alt efter årgang tilføjes også Pinot Noir eller Zinfandel til blended.

Druerne kommer fra Bogle familiens Green California Rules for Sustainable Winegrowing certificeret vinmarker i og omkring Lodi, der dyrkes efter bæredygtige principper.

Bogle anvender den traditionelle Saignée-metode til fremstilling af deres rosévin.

Ordet Saignée, er fransk og betyder “Blødende”og hentyder til at man ved denne metode lader druerne udbløde i et stykke tid, uden at blive udsat for pres.

Når mosten når en lys lyserød farve, knuses/presses druerne, hvorefter mosten tappes og gæres uden drueskallerne.

Vinen lagres udelukkende på rustfri ståltanke, for at bevare frugten og friskheden i vinen. 

Dette skaber et uimodståelig flot, tør og sprød rosévin inspireret af de sydfranske vine fra Côtes de Provence. 

Oplevelsen
Tro mod Côtes de Provence stilen, er vinen i en flot lys lyserød farve og med forførende aromaer af friske urter, blomster, røde sommerbær, som jordbær og hindbær, samt strejf af vandmelon. 

Smagen er tør, men saftig, frisk og sprød med rigdom af frugtige noter af mandarin, kærlighedsfrugten lichti, jordbær og hindbær, samt med god fylde, velafbalanceret syre og en flot elegant afslutning.

Vin & Mad
Oplagt som sommerglasset på terassen, men også en god ledsager til mad, heriblandt retter med grillet fisk og skaldyr, grillet lyst kød og grøntsager, samt sprøde sommersalater, med vandmelon, mango eller jordbær. 
Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Bogle Winery blev grundlagt i 1968 da Warren Bogle og hans søn Chris, 4. generation af Bogle familiens amerikanske farmere, plantede de første 8 hektarer af vinstokke på familiens Home Ranch i Clarksburg, California, hvor familien havde dyrket jorden siden slutningen af 1800-tallet. 

Siden er det blevet til 6 generationers landbrug, over 50 års vindyrkning og utallige priser fra Sunset Magazine, Wine Entusiast, Beverage Tasting Institute og mange flere. 

Vingården ligger i det anerkendte vindistrikt Lodi, der prydes af vinstokke-beklædte bakker og af mange betragtes som et af de bedste vinområder, i Californien.

Bogle familiens egne vinmarker og 91 avlerer, der også leverer kvalitetsdruer til Bogle, strækker sig dog ud over Lodi’s grænser, fra Mendocino og Nevada County i nord til San Luis Obispo i syd. 

Her repræsenteres de grønne druesorter; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio & Chenin Blanc, som fremstiller Bogle Winerys hvidvine, samt de blå druesorter; Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Old Vine Zinfandel, Petite sirah, Cabernet Franc, Syrah & Merlot, der bruges til Bogles rød- og rosévine. 

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Bogle Winery har i de sidste årtier være certificeret Green Winegrower ved California Rules for Sustainable Winegrowing. 

Bogle blev certificeret tilbage i 2009, det første år, hvor vinavlere udenfor Lodi’s grænser, kunne blive godkendt. Siden 2017 årgangen, har Bogle familien også krævet at alle deres 91 avlerer, skulle dyrke deres druer efter Californiens regler for bæredygtighed-standarder og fra 2021 var 96 % af druer i vingården certificeret Green, efter California Rules for Sustainability Winegrowings bæredygtige principper indenfor vindyrkning. 

Disse bæredygtige pricipper og regler for vindyrkning minder om resten af verdenens bæredygtige tilgang til vindyrkning, hvor der er fokus på biodiversitet i vinmarkerne, generel fokus på genbrug eller reducering af brug af vand i vingården, såvel som i markerne. 

Bogle winery har for at imødekomme disse krav, skabt et program for opsamling af regnvand og genbrug af vand, der bliver anvendt til rensning af tanke og tønder bliver brugt mindst tre gange, hvorefter det filtreres for at blive brugt til vanding af vinmarkerne. 

Desuden har familien reduceret vingårdens energiforbrug, ved blot at anvende grønne byggematerialer til opførelse og renovering af vingården, samt installeret et solcelleanlæg og ladestationer elektriske køretøjer, for at reducere deres CO2-fodaftryk.